Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν καταλαβαίνουμε εάν θα πετύχουν το σπίτι μας» λέει κάτοικος στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν καταλαβαίνουμε εάν θα πετύχουν το σπίτι μας» λέει κάτοικος στο Χάρκοβο

Χιλιάδες κάτοικοι της Ουκρανίας βιώνουν τον εφιάλτη του πολέμου και αγωνιούν καθώς οι μάχες συνεχίζονται. Για τις συγκλονιστικές στιγμές που ζει στο Χάρκοβο όπου βρίσκεται μίλησε στο MEGA κάτοικος της πόλης. 

«Είναι η όγδοη ημέρα που ξυπνάμε και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε από τους βομβαρδισμούς. Ακούμε τρομερούς ήχους από αεροπλάνα και ρουκέτες και δεν καταλαβαίνουμε εάν θα πετύχουν το σπίτι μας» λέει η Εύα Κασομούλη, μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ταρακουνιούνται οι τοίχοι, σπάνε τα παράθυρα. Οι φίλοι μου στο άλλο μέρος της πόλης δεν έχουν πια σπίτι και έξω είναι χειμώνας…» προσθέτει η Εύα Κασομούλη, η οποία μετακόμισε στο Χάρκοβο όταν ήταν επτά χρονών.

Περιγράφοντας τις στιγμές που οι βομβαρδισμοί εντείνονται η ίδια λυγίζει και επισημαίνει πως αναγκάζεται να καταφύγει μαζί με την οικογένειά της στο υπόγειο του σπιτιού τους.

«Είχα βγει προχθές και είχε ατελείωτες ουρές… Σε ένα σούπερ μάρκετ δεν βρήκα σχεδόν τίποτα. Πήγαμε σε ένα κρεοπωλείο και κάτσαμε 30 με 40 λεπτά. Με κυριεύει ο φόβος, αλλά καταλαβαίνεις ότι εάν δεν βγεις τώρα και δεν αγοράσεις κάτι, δεν ξέρεις πότε θα ξαναμπορέσεις να βγεις και εάν θα έχει προμήθειες» σημειώνει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις