Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διασώθηκαν οι 77 ανθρακωρύχοι που εγκλωβίστηκαν σε ορυχείο του Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διασώθηκαν οι 77 ανθρακωρύχοι που εγκλωβίστηκαν σε ορυχείο του Ντονέτσκ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Διασώθηκαν οι 77 ανθρακωρύχοι που είχαν παγιδευτεί σε ορυχείο της Ουκρανίας μετά από διακοπή ρεύματος που προκλήθηκε από βομβαρδισμό, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι ανθρακωρύχοι βρίσκονταν κάτω από το έδαφος όταν διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο Ζασιάντκο του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, αλλά όλοι τους είναι τώρα ασφαλείς και κανείς δεν έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση τοπικών αξιωματούχων των αυτονομιστών.

Οι φιλορωσικές αρχές των αυτονομιστών στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ επέρριψαν την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς στις ουκρανικές δυνάμεις, με το ρωσικό πρακτορείο RIA να μεταδίδει ότι «ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από (τις ουκρανικές δυνάμεις), η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο Ζασιάντκο στο Ντονέτσκ διακόπηκε, 77 ανθρακωρύχοι παραμένουν κάτω από τη γη».

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Κίεβο.

Οι αυτονομιστές κατέλαβαν μεγάλα τμήματα εδάφους στις περιφέρειες Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας το 2014 και ανακήρυξαν λαϊκές δημοκρατίες εκεί. Η Ρωσία αναγνώρισε τις δύο αυτές περιφέρειες ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες, αλλά θεωρούνται τμήματα της Ουκρανίας από το Κίεβο και τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Μόσχα αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για τον αφοπλισμό και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση λένε πως είναι ένα ψευδές πρόσχημα για μια απρόκλητη επιθετική ενέργεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις