Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στη Σεβαστούπολη

“Δεχόμαστε επίθεση από ουκρανικά drones” δήλωσε ο κυβερνήτης της Κριμαίας, Μιχαήλ Ραζβοζάεφ, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, με τις ρωσικές δυνάμεις να υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν δύο drones, ύστερα από εκρήξεις στη Σεβαστούπολη.

“Υπάρχει επίθεση από drones. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν ήδη καταρριφθεί δύο UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα). Όλες οι δυνάμεις και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή”, είπε χαρακτηριστικά.

Μάχες στη χερσόνησο Κίνμπουρν

Σφοδρές μάχες είναι σε εξέλιξη μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων στο ακρωτήριο του Κίνμπουρν, στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, στη νότια Ουκρανία, νοτίως του Μικολάιφ, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

«Απομένει η ανακατάληψη τριών κοινοτήτων στη χερσόνησο του Κίνμπουρν» ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η περιφέρεια του Μικολάιφ, ανέφερε νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιτάλι Κιμ.

Την Δευτέρα, η εκπρόσωπος της Νότιας Διοίκησης του ουκρανικού στρατού, η Ναταλία Χουμενιούκ, είπε ότι «είναι σε εξέλιξη μια στρατιωτική επιχείρηση στη χερσόνησο Κινμπούρνσκα».

«Συνεχίζονται οι μάχες. Όταν θα υπάρξει αποτέλεσμα, θα το αναφέρουμε», διαβεβαίωσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις εχθροπραξίες.

Η ανακατάληψη, από τον ουκρανικό στρατό, των τριών τελευταίων χωριών της περιοχής του Μικολάιφ που παραμένουν στα χέρια των Ρώσων θα σηματοδοτούσε μια σημαντική νίκη για το Κίεβο, λίγες ημέρες αφότου οι Ρώσοι αποχώρησαν από τη Χερσώνα.

Αυτές οι τρεις κοινότητες βρίσκονται σε μια προεξοχή γης στο νότιο άκρο της Ουκρανίας, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Η Ρωσία κατέλαβε αυτήν την περιοχή κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ισραηλινός στρατός δημοσιεύει χάρτη με την περιοχή που έχει υπό τον έλεγχό του στον νότιο Λίβανο
Ο IDF έχει καταστρέψει λιβανέζικα χωριά στην περιοχή, για να προστατεύσουν τις βόρειες ισραηλινές πόλεις από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ ενώ έχει δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας σε Συρία και Γάζα
Χάρτης του IDF για τον νότιο Λίβανο
Γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία επιβεβαιώνει ότι πλοίo της δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά στα Στενά του Ορμούζ
Εμπορικά πλοία δέχτηκαν πυρά και απειλές από τον ιρανικό στρατό καθώς προσπαθούσαν να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ, αφού η Τεχεράνη έκλεισε εκ νέου την κρίσιμη εμπορική οδό μετά από σύντομο άνοιγμα
FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo
Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ με Ιράν: Ο Τραμπ παραμένει αισιόδοξος για συμφωνία, παγίδα «βλέπει» η Τεχεράνη - «Θα μας χτυπήσουν»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η ιρανική αντιπροσωπία να μην μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ - Επικοινωνία του Σεχμπάζ Σαρίφ με τον Μασούντ Πεζεσκιάν - «Η σύγκρουση δεν έχει τελειώσει» λέει ο Νετανιάχου
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Αμερικανοί πεζοναύτες σταμάτησαν ιρανικό πλοίο που προσπαθούσε να «σπάσει» τον ναυτικό αποκλεισμό
Ο Τραμπ σημείωσε ότι το πλοίο βρίσκεται πλέον στα χέρια των δυνάμεων των Αμερικανών Πεζοναυτών - «Κρατάμε το πλοίο και ελέγχουμε τι υπάρχει στο κατάστρωμα», έγραψε
Ντόναλντ Τραμπ
Εκλογές στη Βουλγαρία: Προηγείται ο φιλόρωσος Ρούμεν Ράντεφ, σύμφωνα με τα exit polls
O Ρούμεν Ράντεφ ήταν πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας και παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2026 - Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες για όγδοη φορά μέσα σε πέντε χρόνια για τις βουλευτικές εκλογές
Rumen Radev, former Bulgarian president and leader of Progressive Bulgaria coalition, votes during the parliamentary election, in Sofia, Bulgaria, April 19, 2026. REUTERS/Stoyan Nenov TPX IMAGES OF THE DAY