Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Λβιβ και μπαράζ ρωσικών επιθέσεων σε Κίεβο, Ντνίπρο και Οδησσό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Λβιβ και μπαράζ ρωσικών επιθέσεων σε Κίεβο, Ντνίπρο και Οδησσό
Φωτογραφία Reuters

Συνολικά πέντε εκρήξεις ακούστηκαν στο Λβιβ, την πόλη στα δυτικά της Ουκρανίας, από σημεία ανατολικά, νότια και δυτικά του κέντρου της ενώ παράλληλα φαινόταν και μεγάλος καπνός να υψώνεται στον ουρανό και δημοσιογράφους του CNN να μεταδίδουν ότι όλα τα φώτα της πόλης φαίνονταν σβηστά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Αντρί Σαντοβί, υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε απροσδιόριστα σημεία της πόλης μετά τις εκρήξεις, καθώς τρεις ηλεκτρικοί υποσταθμοί υπέστησαν ζημιές από επίθεση με πυραύλους. Μάλιστα, η εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι καθυστερούν και τα τρένα με κατεύθυνση προς το Λβιβ, λόγω των ζημιών στους υποσταθμούς που αποτελούν μέρος των σιδηροδρομικών υποδομών.

Μετά τις εκρήξεις στη Λβιβ ακολούθησαν αναφορές για νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας τα τελευταία λεπτά, όπως το Κίεβο, η Οδησσός και το Ντνίπρο. Σημειώνεται, επίσης, ότι λίγο πριν τις εκρήξεις είχε ηχήσει σε όλη την Ουκρανία ο συναγερμός για αεροπορική επιδρομή.

Μάλιστα, στη Λβιβ βρίσκεται και η Αντζελίνα Τζολί. Η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός θέλησε να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες και στα τραυματισμένα παιδιά στην πόλη Λβιβ, καθώς είναι γνωστή για την ανθρωπιστική της δράση.

Όμως, τη στιγμή που ακούστηκαν οι σειρήνες για τις αεροπορικές επιδρομές, καταγράφηκε στο παρακάτω βίντεο η στιγμή που φυγαδεύτηκε σε καταφύγιο.

Πηγή: onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις