Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έξι άμαχοι νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο – Σκληρές εικόνες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έξι άμαχοι νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο – Σκληρές εικόνες
Φωτογραφία Reuters

Έξι άμαχοι έπεσαν νεκροί και άλλοι 15 τραυματίστηκαν από έναν βομβαρδισμό των στρατευμάτων της Ρωσίας στο Χάρκοβο, την πόλη στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικό κυβερνήτη, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο Telegram.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικό απολογισμό, έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και ακόμη 15 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται», έγραψε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ για τον βομβαρδισμό από ρωσικά στρατεύματα στο Χάρκοβο.

Ο βομβαρδισμός που εξαπολύθηκε με «όπλα μεγάλου βεληνεκούς» έπληξε ένα ταχυδρομείο κοντά στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ελάμβαναν ανθρωπιστική βοήθεια, τόνισε ο Σινεγκούμποφ, κάνοντας λόγο για ένα «νέο έγκλημα των Ρώσων κατακτητών».

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που αριθμούσε πριν τον πόλεμο σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Από την αρχή της εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου, η πόλη σφυροκοπείται από ρωσικούς βομβαρδισμούς που έχουν καταστρέψει σχεδόν χίλια κτίρια στην περιοχή, τα περισσότερα από τα οποία είναι κτίρια κατοικιών, δήλωσε την Δευτέρα ο δήμαρχος της, Ιγκόρ Τερέχοφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις