Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελεύθεροι μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων οι στρατιώτες που φώναξαν στους Ρώσους «άντε γ@@@»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελεύθεροι μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων οι στρατιώτες που φώναξαν στους Ρώσους «άντε γ@@@»

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συνοριοφύλακες στο Snake Island της Ουκρανίας, μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων με την Ρωσία. Οι εν λόγω στρατιώτες είχαν γίνει viral, καθώς όταν τους ζητήθηκε να παραδοθούν φώναξαν: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ@@@». 

Την απελευθέρωση των 19 στρατιωτών του Snake Island επιβεβαίωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, με ανάρτησή της στα social media. Η Iryna Vereschuk ανέφερε ότι την Πέμπτη η Ουκρανία απελευθέρωσε 11 Ρώσους πολίτες που είχε διασώσει από ένα βυθισμένο πλοίο κοντά στην Οδησσό σε αντάλλαγμα για τους 19 πολίτες ναύτες από το Snake Island, οι οποίοι συνελήφθησαν στην αρχή της εισβολής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες αιχμαλωτίστηκαν στις 24 Φεβρουαρίου, αφού αρνήθηκαν να παραδοθούν. Οι Ουκρανοί φρουροί αφού συγκεντρώθηκαν και συνομίλησαν για λίγο, επέστρεψαν με μια απάντηση: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ@@@@».

Οι ναύτες αιχμαλωτίστηκαν από το Snake Island αφού τους τελείωσαν τα πυρομαχικά και αναγκάστηκαν να παραδοθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες του thehill.com, οι στρατιώτες μεταφέρθηκαν στη Σεβαστούπολη στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η ιαχή «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ@@@@» έγινε γρήγορα viral, «κοσμώντας» πουκάμισα και μπλούζες που είναι διαθέσιμα ακόμη και στο διαδίκτυο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις