Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας ακόμα νεκρός στο Λουγκάνσκ – Αναφορές για βομβαρδισμό σιδηροδρομικού σταθμού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας ακόμα νεκρός στο Λουγκάνσκ – Αναφορές για βομβαρδισμό σιδηροδρομικού σταθμού

Ένας άμαχος σκοτώθηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιφέρεια Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης Σέρχι Γκαϊντάι.

Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Ουκρανίας επίσης αναφέρει σήμερα σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της ότι σιδηροδρομικός σταθμός στην κεντρική Ουκρανία βομβαρδίστηκε στη διάρκεια της νύχτας.

Σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο Γκαϊντάι σημείωσε ότι τρία τρένα θα διατεθούν σήμερα στους κατοίκους που θέλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή, η οποία, όπως είπε, τελεί υπό διαρκείς βομβαρδισμούς και μπορεί να αντιμετωπίσει μια νέα μεγάλη επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Ρωσία έχει διαψεύσει ότι στοχοποιεί αμάχους από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, και έχει δηλώσει ότι οι κατηγορίες των Ουκρανών και των Δυτικών ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία είναι κατασκευασμένες.

Η Ουκρανία προειδοποιεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει εντατικές επιθέσεις στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας αφότου απέσυρε τα στρατεύματά της από περιοχές στα βόρεια του Κιέβου. Οι ΗΠΑ είχαν εξάλλου ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα σχεδιάζει πιθανώς να αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις