Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ενοχλημένος ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας με τα συνεχή αιτήματα όπλων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν είμαστε η Amazon», δήλωσε με φλεγματικό τρόπο ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, και φανέρωσε την ενόχλησή του στα συνεχή αιτήματα της Ουκρανίας για αποστολή όπλων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Κίεβο θα μπορούσε να δείξει περισσότερη «ευγνωμοσύνη» στους συμμάχους του.

«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο κόσμος θέλει να βλέπει ευγνωμοσύνη» είπε στα ΜΜΕ της Βρετανίας ο Μπεν Γουάλας, στη συνέντευξή Τύπου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους, με τη συμμετοχή της Ουκρανίας και του προέδρου της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Κάποιες φορές πρέπει να πείσουμε χώρες να εξαντλήσουν τα αποθέματά τους. Ναι, αυτός ο πόλεμος είναι ένας ευγενής πόλεμος (…) αλλά κάποιες φορές πρέπει να πείθουμε τους κοινοβουλευτικούς (σ.σ. βουλευτές και γερουσιαστές) στις ΗΠΑ. Πρέπει να πείθουμε πολιτικούς αξιωματούχους που, σε άλλες χώρες, αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο», σχολίασε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Μπεν Γουάλας εξέφρασε και την ενόχλησή του όταν, σε μια επίσκεψη που πραγματοποίησε πέρσι στην Ουκρανία, του δόθηκε ένας «κατάλογος όπλων» τα οποία χρειάζεται το Κίεβο, λέγοντας ότι «ξέρετε, δεν είμαστε η Amazon. Τους το είπα πέρσι, όταν ταξίδευα επί 11 ώρες για να μου δώσουν έναν κατάλογο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, προσπάθησε από την πλευρά του να ρίξει τους τόνους, λέγοντας στη συνέντευξη Τύπου πως «ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσα έχουμε κάνει σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως στην απίστευτα συγκινητική ομιλία του στο (βρετανικό) κοινοβούλιο, νωρίτερα φέτος (…) Ξέρω ότι ο ίδιος και ο λαός του είναι ευγνώμονες για τη στήριξη μας, για την υποδοχή που επιφυλάξαμε σε πολλές ουκρανικές οικογένειες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε εκλογές καλεί ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Φέντοροφ - Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν «αβεβαιότητα» για Ζελένσκι
«Πρέπει να βρούμε έναν νόμιμο, ασφαλή και ρεαλιστικό μηχανισμό που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκαταστήσει μια απολύτως δημοκρατική διαδικασία»
Φεντεροφ
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
10
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek