Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντείνονται οι μάχες γύρω από το Κίεβο – Live οι εξελίξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντείνονται οι μάχες γύρω από το Κίεβο – Live οι εξελίξεις
Facebook

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 20ή πλέον ημέρα (15.03.2022) και οι ρωσικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων, αλλά και κατοικημένων περιοχών, συνεχίζονται ανεξέλεγκτες.

Οι βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις είναι ακόμα πιο σφοδροί στη Μαριούπολη αλλά και το Κίεβο, με τη Χερσώνα και τη Μελιτόπολη να παραμένουν στον έλεγχο των εισβολέων της Μόσχας. Οι μάχες έχουν ενταθεί γύρω από το Κίεβο, το οποίο είναι σχεδόν πλήρως περικυκλωμένο. Ο ρωσικός στρατός «δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πάρει τον πλήρη έλεγχο των μεγάλων πόλεων που είναι ήδη περικυκλωμένες», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Με νέο διάγγελμα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι αναφέρεται σε μεγάλες απώλειες της Ρωσίας, τόσο σε άνδρες όσο και σε πολεμικό εξοπλισμό, από την έναρξη των εχθροπραξιών. Επιχειρεί, μάλιστα, να… πικάρει τον μεγάλο αντίπαλο, σημειώνοντας ότι άθελά του εφοδιάζει την ουκρανική αντίσταση…

Παρόλα αυτά, ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις Μόσχας – Κιέβου θα συνεχιστούν σε λίγες ώρες, αφήνοντας ανοιχτό και το παράθυρο της διπλωματίας.

Συμβούλιο της Ευρώπης: Το Κίεβο ζητά την απέλαση της Ρωσίας

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ ζήτησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης την «άμεση αποβολή» της Ρωσίας από αυτό το πανευρωπαϊκό όργανο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που, αν υλοποιηθεί, θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του.

«Ζητάμε να ληφθεί μια απόφαση για την άμεση αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης», είπε ο Σμίγκαλ, μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης από το Κίεβο, σε αυτήν την έκτακτη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που εδρεύει στο Στρασβούργο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις