Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση με «πυραύλους S-300» στο Χάρκοβο από τους Ρώσους – «Βυθίστηκε» στο σκοτάδι η πόλη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση με «πυραύλους S-300» στο Χάρκοβο από τους Ρώσους – «Βυθίστηκε» στο σκοτάδι η πόλη
Φωτογραφία Reuters

Οι Ρώσοι επιτέθηκαν με «πυραύλους S-300» στο Χάρκοβο και προκάλεσαν σημαντικές διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο οποίος ανακοίνωσε την επίθεση που έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας (27.9.2022).

Από τις υπηρεσίες διάσωσης του Χαρκόβου έγινε γνωστό ότι οι πύραυλοι κατέστρεψαν έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή και έπληξαν μια αποθήκη ενώ παράλληλα η ομάδα του AFP που βρίσκεται εκεί επιβεβαίωσε τις εκρήξεις.

Οι S-300 είναι οπλικό σύστημα πυραύλων εδάφους αέρος που χρησιμοποιείται τακτικά από τα στρατεύματα της Μόσχας για να στοχεύσουν ουκρανικές υποδομές, χωρίς μεγάλη ακρίβεια. Το Χάρκοβο έχει τεθεί στο στόχαστρο από τους Ρώσους πολλές φορές από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός ανέκτησε σημαντικά τμήματα εδάφους στην περιοχή στη διάρκεια μιας επιτυχημένης αντεπίθεσης που ώθησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να κηρύξει μερική επιστράτευση προκειμένου να αναχαιτίσει τη δυναμική του Κιέβου.

Ως αποτέλεσμα των ρωσικών πληγμάτων, που δεν προκάλεσαν τραυματισμούς, 18.500 κάτοικοι τριών συνοικιών του Χαρκόβου βυθίστηκαν στο σκοτάδι χθες, Τρίτη, το βράδυ. Το ρεύμα δεν είχε επανέλθει μέχρι σήμερα το πρωί.

Στη διάρκεια του πρωινού δημοσιογράφοι του AFP είδαν στην ιστοσελίδα της πυροσβεστικής πως κατασβέστηκε μια πυρκαγιά που προκλήθηκε τουλάχιστον από δύο βλήματα τα οποία κατέστρεψαν ένα κτίριο, έπληξαν τις σιδηροτροχιές και κατέστρεψαν δύο βαγόνια που βρίσκονταν εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις