Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έχουμε 5.000 αιχμαλώτους στο Ντόνετσκ» λένε οι φιλορώσοι – Αναφορές για 15.000 νεκρούς στο Σεβεροντονέτσκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από 5.000 Ουκρανοί κρατούνται αιχμάλωτοι στο Ντόνετσκ σύμφωνα με έναν ηγέτη των αυτονομιστών, ο οποίος ισχυρίστηκε επίσης ότι οι φιλορωσικές δυνάμεις έχουν λάβει τον πλήρη έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Λίμαν, στην ανατολική Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, στοιχεία της Ουκρανίας δείχνουν ότι από την έναρξη του πολέμου, περίπου 1.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας Σεβεροντονέτσκ, όπου επικεντρώνονται πλέον οι μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις.

Ανάμεσά τους είναι στρατιώτες αλλά και πολίτες, όπως είπε σήμερα ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης Ολεξάντρ Στριούκ.

Πολλοί κάτοικοί της έχουν επίσης εγκαταλείψει την πόλη. Από τους 130.000 κατοίκους που ζούσαν εκεί πριν από τον πόλεμο, μόνο περίπου το ένα δέκατο έχει παραμείνει.

A man is seen inside his damaged apartment after a missile strike at a nearby abandoned building, amid Russia's invasion of the country, in the city of Kramatorsk, Donetsk region, Ukraine, May 26, 2022. REUTERS

Το Σεβεροντονέντσκ, στην επαρχία Λουγκάνσκ, τελεί υπό την πίεση των ρωσικών στρατευμάτων και των φιλορώσων αυτονομιστών μαχητών εδώ και εβδομάδες. Στις 6 Μαΐου, ο Στριούκ είχε ανακοινώσει πως η πόλη ήταν “σχεδόν περικυλωμένη”.

Το Σεβεροντονέτσκ είναι μία από τις σημαντικές πόλεις σε αυτή την περιοχή που βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο των Ουκρανών, όπως και η πόλη Λισιτσάνκ.

Ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ, Σεργκίι Γκαϊντάι, είπε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές του Σεβεροντονέτσκ το τελευταίο 24ωρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156