Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου κάνει λόγο ο δήμαρχος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου κάνει λόγο ο δήμαρχος
Αρχείου

Εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου το σήμερα (14.12.2022) το πρωί, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος έκανε λόγο για επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι.

«Εκρήξεις στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι. Οι υπηρεσίες (σ.σ. αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων) βρίσκονται καθ’ οδόν. Λεπτομέρειες αργότερα», ανέφερε ο κ. Κλίτσκο μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας κατόπιν πως καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας δέκα UAVs ιρανικής κατασκευής στο Κίεβο και περίχωρά του.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες. Κατά τον δήμαρχο, έχουν υποστεί ζημιές δυο κτίρια της δημόσιας διοίκησης.

Πάντα σύμφωνα με τον δήμαρχο Κλίτσκο, τα drones που καταρρίφθηκαν ήταν Shahed-136.

«Ανθρωπάκια», σχολίασε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο Αντρίι Γέρμακ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προφανώς αναφερόμενος στους ρώσους στρατιωτικούς, μετά τις εκρήξεις.

Ζελένσκι: 13 ήταν τα drones, αναχαιτίστηκαν

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας αναχαίτισε «το σύνολο των 13 drones» που εκτόξευσε η Ρωσία, στο νέο κύμα πληγμάτων που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί εναντίον του Κιέβου και των περιχώρων του σήμερα το πρωί, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι τρομοκράτες ξεκίνησαν το πρωινό με 13 Shahed», επεσήμανε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη- καμικάζι ιρανικής κατασκευής.

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, το σύνολο των 13 drones αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνάς μας», πρόσθεσε.

Η ουκρανική πρωτεύουσα έγινε στόχος «δύο κυμάτων» drones, που δεν προκάλεσαν θύματα, διευκρίνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Σέργκιι Πόπκο σε ανακοίνωσή του στο Telegram.

«Οι εκρήξεις από τα drone που αναχαιτίστηκαν έπληξαν ένα κυβερνητικό κτίριο» στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι, στο κέντρο του Κιέβου, πρόσθεσε.

Επί τόπου δημοσιογράφοι του AFP είδαν μέρος της στέγης του κτιρίου αυτού να έχει πέσει.

«Τέσσερα κτίρια κατοικιών» επίσης υπέστησαν μικρές ζημιές, πρόσθεσε ο Πόπκο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις