Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατρός ελληνικής καταγωγής έκανε εγχείρηση σε βρέφος στο σκοτάδι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας γιατρός με ελληνικές ρίζες μαζί με το επιτελείο του βρέθηκε να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε ένα βρέφος στο Κίεβο, την ώρα που η πόλη της Ουκρανίας – και το νοσοκομείο – είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Guardian και γρήγορα έκανε το γύρο του διαδικτύου. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, μίλησε ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου του Κιέβου, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι γονείς του είναι Έλληνες Πόντιοι της Μαριούπολης.

Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τοντούροφ είπε στο Open: «Έχω την ελληνική σημαία στο γραφείο μου, γιατί έχω ελληνικές ρίζες. Οι γονείς μου είναι Έλληνες Πόντιοι από τη Μαριούπολη. Εγώ δυστυχώς δεν μιλάω ελληνικά παρά μόνο λίγες λέξεις, ενώ οι γονείς μου μιλούσαν τα ελληνικά καλύτερα από τα ρωσικά».

Περιέγραψε πως είναι να σώζεις ζωές εν μέσω πολέμου, ενώ αποκάλυψε τον μεγαλύτερο φόβο του για τη συνέχεια του πολέμου.

 

Η συνέντευξη του Τοντούροφ

Προσπαθείτε να σώσετε ανθρώπινες ζωές και τις διακοπές ρεύματος να είναι συνεχείς. Πώς αντιμετωπίζετε την κατάσταση;

«Αυτή τη στιγμή είναι σαν να ζούμε σε ένα υποβρύχιο. Έχουμε ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα ηλεκτροδότησης και αρκετά αποθέματα σε τρόφιμα, αίμα και φάρμακα και έτσι μπορούμε να λειτουργήσουμε για αρκετούς μήνες, εντελώς αυτόνομα»

Οι μάχες στη Μαριούπολη διήρκεσαν μήνες. Είχατε δικούς σας ανθρώπους εκεί;

«Έχασα αρκετούς συγγενείς . Οι γονείς μου έχουν αποβιώσει χρόνια πριν. Σκοτώθηκε μια θεία μου και αγνοούνται κάποιοι συγγενείς που έμεναν εκεί . Δεν γνωρίζουμε τίποτα, η τύχη τους αγνοείται. Και ο φόβος του είναι ότι οι ανθρώπινες απώλειες το χειμώνα θα αυξηθούν και από τα ρωσικά χτυπήματα στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας».

Δείτε την εγχείρηση:

Πιστεύετε ότι είναι πιθανό να έχουμε και απώλειες από το κρύο

«Είναι πιθανό. Ιδιαίτερα αυτό αφορά τους ηλικιωμένους ασθενείς, που δεν έχουν παιδιά και στήριξη. Είναι μοναχικοί, μένουν μόνοι στο διαμέρισμά τους, χωρίς ρεύμα και θέρμανση». 

Ο Τοντούροφ δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει: «Ο Πούτιν δεν θα πετύχει το στόχο του, δεν θα μας εκφοβίσει και δεν θα μας αναγκάσει σε φυγή»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία θέλει νέες στρατιωτικές βάσεις σε Αφρική και Ασία: Η πρόταση της Σαουδικής Αραβίας και οι επαφές στη Λιβύη
Η Άγκυρα εξετάζει κοινή στρατιωτική δομή διοίκησης με τις δύο λιβυκές κυβερνήσεις, ενώ η Σαουδική Αραβία προσφέρει βάση για τουρκικά στρατεύματα στο έδαφός της
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters
Πέθανε στα 95 η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός Μπάρμπαρα Μπάρι - Επέλεξε τον υποβοηθούμενο θάνατο μετά τη διάγνωση καρκίνου σε τελικό στάδιο
Η κόρη της, Τζέιν Χάρνικ, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της μητέρας της ήταν ιατρικά υποβοηθούμενος, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ασθένειά της
Μπάρμπαρα Μπάρι
Χαμός στη Βουλή της Αρμενίας: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια, διεκόπη η συνεδρίαση και συνεχίστηκε το ξύλο στους διαδρόμους
Η πολιτική αντιπαράθεση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, με βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να παίζουν άγριο ξύλο - Η ένταση συνεχίστηκε και στους διαδρόμους του κοινοβουλίου
Ξυλοδαρμός στη Βουλή στην Αρμενία
Η Κριστίν Λαγκάρντ αποκάλυψε γιατί είχε τσιρότα στο πρόσωπο στο βίντεο παραίτησης από πρόεδρος της ΕΚΤ – Η επέμβαση και το μήνυμα πρόληψης
«Για να αποφύγουμε οποιαδήποτε συζήτηση στα social media, τα τσιρότα στο πρόσωπό μου οφείλονται σε μια μικρή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα - Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού και ελέγξτε τακτικά το δέρμα σας»
H Κριστίν Λαγκάρντ