Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Google παύει τις διαφημίσεις που εκμεταλλεύονται τη σύγκρουση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Google παύει τις διαφημίσεις που εκμεταλλεύονται τη σύγκρουση
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Google θα παύσει όλες τις διαφημίσεις που μπορεί να εκμεταλλεύονται, απορρίπτουν ή παραβλέπουν τον πόλεμο που εκτυλίσσεται μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Προχωράει, έτσι, σε ακόμα μια αλλαγή της πολιτικής των διαφημίσεών της, καθώς πριν από λίγες ημέρες σταμάτησε τις πωλήσεις διαφημίσεων στη Ρωσία.

Με αυτήν την κίνηση, η Google ακολουθά πολλές πλατφόρμες, οι οποίες έχουν τροποποιήσει τους κανονισμούς τους και το περιεχόμενό τους στη Ρωσία. Η παύση των διαφημίσεων περιλαμβάνει τον αποκλεισμό των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης RT και Sputnik στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ο Guardian.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν μένει με «σταυρωμένα» τα χέρια και απαντά στους περιορισμούς αυτούς, καθώς η Roskomnadzor μπλόκαρε την ιστοσελίδα του καναλιού euronews.com και τη ρωσική του έκδοση ru.euronews.com κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελίας.

Παράλληλα, η ρωσική κυβέρνηση περιόρισε την πρόσβαση στο Twitter και απαγόρεψε την πρόσβαση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, τα οποία χαρακτηρίστηκαν «εξτρεμιστικά» ενώ η Ρωσία έχει κατηγορήσει τόσο την Google όσο και το YouTube για «τρομοκρατία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις