Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αποκλιμάκωση δεν σημαίνει κατάπαυση του πυρός λένε οι Ρώσοι

Η υπόσχεση που έδωσε η Ρωσία για αποκλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων γύρω από το Κίεβο δεν σημαίνει και κατάπαυση του πυρός.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής Ρώσος διαπραγματευτής στις συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτό δεν είναι κατάπαυση του πυρός αλλά αυτή είναι η προσδοκία μας, σταδιακά να πετύχουμε την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης τουλάχιστον σ’ αυτά τα μέτωπα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS (την οποία αναμεταδίδει το Reuters) αναφερόμενος στην υπόσχεση για αποκλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κοντά στις πόλεις του Κιέβου και Τσερνίγκιφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν απέτρεψε δύο δεξαμενόπλοια, πέρασαν προς τη Μεσόγειο δύο κρουαζιερόπλοια
Οι δυνάμεις της Τεχεράνης «μπλόκαραν»  δύο τάνκερ με σημαία Μποτσουάνα και Ανγκόλα, ενώ η TUI Cruises ανακοίνωσε ότι τα Mein Schiff 4 και Mein Schiff 5 διέσχισαν με ασφάλεια το στρατηγικό πέρασμα
Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ξεκαθαρίζει τη θέση της στο Ιράν για τον πόλεμο: Διπλωματική πίεση, επιβολή κυρώσεων και μέτρα ασφάλειας για ελεύθερη ναυσιπλοΐα
Η Βρετανία περιορίζεται σε αμυντικές ενέργειες, όπως η προστασία στρατιωτικών βάσεων και συμμάχων στη Μέση Ανατολή, αποφεύγοντας ενεργό συμμετοχή σε επιθετικές επιχειρήσεις
Κιρ Στάρμερ
Νέες απειλές Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν: «Τέλος το καλό παιδί» – Στέλνει αντιπροσωπεία στο Πακιστάν
Έσπευσε να σημειώσει πως: «Οι εκπρόσωποί μου πηγαίνουν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν - Θα είναι εκεί αύριο το βράδυ, για διαπραγματεύσεις» - «Αν δεν δεχθούν τη συμφωνία, θα τους καταστρέψουμε»
Ντόναλντ Τραμπ 14