Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η έγκυος που κατηγόρησαν οι Ρώσοι ότι είναι «ηθοποιός» σπάει τη σιωπή της

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η έγκυος που κατηγόρησαν οι Ρώσοι ότι είναι «ηθοποιός» σπάει τη σιωπή της

«Ήμασταν ξαπλωμένοι στους θαλάμους όταν τζάμια, θραύσματα, παράθυρα και τοίχοι πετάχτηκαν», περιγράφει η Mariana Vishegirskaya, η γυναίκα που κατηγορήθηκε ως «ηθοποιός» από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Μεγάλη Βρετανία, για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου και νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Η ίδια μίλησε στον Guardian, λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη και τη γέννηση του παιδιού της, αφού έφυγε από το σημείο που επλήγη λόγω του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

«Ο βομβαρδισμός έγινε στις 9 Μαρτίου, στο νοσοκομείο νούμερο 3 στη Μαριούπολη», είπε η ίδια στον Guardian. «Ήμασταν ξαπλωμένοι στους θαλάμους όταν τζάμια, θραύσματα, παράθυρα και τοίχοι πετάχτηκαν», περιέγραψε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρουμε πώς συνέβη. Ήμασταν στους θαλάμους και μερικοί είχαν τον χρόνο να καλυφθούν σε αντίθεση με άλλους».

Η ίδια γλύτωσε τα χειρότερα από τον σφοδρό βομβαρδισμό του μαιευτηρίου, τον οποίο η Ρωσία κατήγγειλε ως «προβοκάτσια». Μια άλλη έγκυος που μεταφέρθηκε από το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν τα κατάφερε και πέθανε η ίδια αλλά και το μωρό της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις