Κυριακή, 26 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα διαψεύδει ότι το Κίεβο ανακατέλαβε την Αντρίιβκα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα διαψεύδει ότι το Κίεβο ανακατέλαβε την Αντρίιβκα

Η Ρωσία διέψευσε σήμερα (16.9.2023) την ουκρανική ανακοίνωση πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το χωριό Αντρίιβκα στο Ντονέτσκ της Ουκρανία, σε μικρή απόσταση από την πόλη Μπαχμούτ.

«Ο εχθρός δεν εγκατέλειψε τα σχέδια να καταλάβει την πόλη Αρτιομόφσκ (σ.σ.: η σοβιετική ονομασία του Μπαχμούτ) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και συνέχισε να πραγματοποιεί επιθετικές επιχειρήσεις […] ανεπιτυχώς προσπαθώντας να εκδιώξει τα ρωσικά στρατεύματα από την Κλιστσίιβκα και την Αντρίιβκα», ανέφερε στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Εντούτοις χθες, Παρασκευή, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αναφέρει πως «απελευθέρωσαν την Αντρίιβκα, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ».

Η σημερινή ρωσική διάψευση αυξάνει τη σύγχυση όσον αφορά την πραγματική κατάσταση σ’ αυτό το μικρό χωριό, όπου πριν από τον πόλεμο ζούσαν γύρω στους πενήντα κάτοικοι.

Φωτογραφίες από την ουκρανική επιχείρηση στο χωριό Αντρίιβκα: 

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο Ολεκσάντρ Μποροντίν, εκπρόσωπος της ταξιαρχίας που πολεμάει στην περιοχή αυτή, είχε δηλώσει χθες πως η Αντρίιβκα «έχει καταστραφεί εντελώς» από τις εχθροπραξίες. «Η Αβντρίιβκα δεν υπάρχει πια», είχε δηλώσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις