Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία ζητά την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ

ΝΑΤΟ

Την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ ζήτησε η Πολωνία για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ζήτησε από το ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει το άρθρο 4 της συνθήκης της Συμμαχίας, το οποίο προβλέπει διαβουλεύσεις σε περίπτωση απειλής κατά της ασφάλειας ενός από τα μέλη της, μετά τη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

«Πριν από ένα λεπτό ο (σ.σ: πολωνός) πρεσβευτής στις Βρυξέλλες υπέβαλε ένα τέτοιο αίτημα στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, με μια ομάδα συμμάχων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πολωνίας, Πιότρ Μίλερ αναφερόμενος στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα συγκάλεσε το πρωί σύνοδο της κυβέρνησης, στρατιωτικών διοικητών και υπευθύνων διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών αυτής της χώρας του ΝΑΤΟ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

Οι πρεσβευτές των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν επειγόντως σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της συμμαχίας.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα δώσει συνέντευξη Τύπου γύρω στις 13:30 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις