Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εξαρτάται ακόμα από τους μισθοφόρους λέει η Βρετανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εξαρτάται ακόμα από τους μισθοφόρους λέει η Βρετανία

Η Ρωσία εξακολουθεί να εξαρτάται από τους μισθοφόρους στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, αποκαλύπτει η στρατιωτική υπηρεσία της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία της Βρετανίας υποστηρίζει πως η Ρωσία χρειάζεται ακόμα τους μισθοφόρους και τις μονάδες εθελοντών από ιδιωτικού στρατούς στον πόλεμο που εξαπολύσει από τον Φεβρουάριο του 2022 κατά της Ουκρανίας.

Βίντεο που δημοσιοποίησε χθες, Παρασκευή, το Κρεμλίνο δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συναντάται με τον Αντρέι Τρόσεφ, πρώην υπαρχηγό του Γεβγκένι Πριγκόζιν, του επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ που έπεσε στη δυσμένεια του Ρώσου προέδρου και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους του στα τέλη Αυγούστου. Ο Πούτιν ανέθεσε στον Τρόσεφ να δημιουργήσει νέες “μονάδες εθελοντών μαχητών”.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούνους-μπεκ Γεφκούροφ, ο οποίος εντοπίστηκε πρόσφατα να επισκέπτεται αφρικανικές χώρες.

Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε πως ο Τρόσεφ ενεπλάκη στην προσπάθεια υπογραφής από μαχητές της Βάγκνερ συμβολαίων με τον τακτικό ρωσικό στρατό και πρόσθεσε πως πολλοί βετεράνοι της Βάγκνερ “τον θεωρούν πιθανόν προδότη”.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, δείχνει πως η Ρωσία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί “ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρίες, και να σχεδιάζει για το μέλλον της Βάγκνερ”.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει καθημερινά πληροφορίες για τις εξελίξεις στον πόλεμο μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για παραπληροφόρηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις