Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έχει χάσει 15.000 στρατιώτες, εκτιμά η Βρετανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έχει χάσει 15.000 στρατιώτες, εκτιμά η Βρετανία

Έναν απολογισμό για τις απώλειες της Ρωσίας, από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, φαίνεται να έχει κάνει η κυβέρνηση της Βρετανίας. Υπολογίζεται ότι περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν «χαθεί» στο πεδίο της μάχης, ενώ τουλάχιστον 2.000 τεθωρακισμένα έχουν καταστραφεί ή πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Κιέβου. 

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων. Η Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μπεν Ουάλας, δεν έχει επιτύχει σχεδόν κανέναν από τους στόχους που το Λονδίνο θεωρεί ότι είχε θέσει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε επίσης ότι αφότου οι δυνάμεις της εισέβαλαν στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, η Μόσχα έχει χάσει επίσης πάνω από 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Ανέφερε δε πως από τα 120 ρωσικά τάγματα που είχαν αναπτυχθεί ενόψει του πολέμου, που κατ’ αυτόν αναλογούν στο 65% του ρωσικού πεζικού, το 25% δεν είναι πλέον ετοιμοπόλεμο.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση στο Κίεβο δίνει ακόμη πιο υψηλούς αριθμούς ρωσικών απωλειών, υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί 22.000 ρώσοι στρατιωτικοί, ότι έχουν καταρριφθεί 181 μαχητικά αεροσκάφη και 154 ελικόπτερα και έχουν καταστραφεί 884 άρματα μάχης και 2.258 άλλα τεθωρακισμένα. Είναι αδύνατον οι ισχυρισμοί αυτοί να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν χωριά στη Ρωσία

Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήγματα σε χωριά της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τι μέσα χρησιμοποιήθηκαν. Ρώσος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές στο χωριό Γκολόβτσινο της επαρχίας Μπιέλγκοροντ κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από τις δυνάμεις του Κιέβου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο ίδιος αξιωματούχος, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, ανακοίνωνε πως δύο άμαχοι τραυματίστηκαν σε ουκρανικό βομβαρδισμό άλλου χωριού, του Ζουράβλιεφκα. Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν τα πλήγματα έγιναν από πυροβόλα, ολμοβόλα, πυραύλους, ή από αέρος. Ο Ρώσος αξιωματούχος είχε ήδη ανακοινώσει βομβαρδισμό του Γκολόβτσινο τη 19η Απριλίου δίνοντας απολογισμό τρεις τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις