Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε μεγάλη αποθήκη με Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά όπλα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε μεγάλη αποθήκη με Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά όπλα

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως εκτόξευσαν πυραύλους Kalibr τύπου κρουζ, για την καταστροφή μιας μεγάλης αποθήκης με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα, στην περιοχή Τερνόπιλ της Ουκρανίας, ενώ αναφορές κάνουν λόγο και για βομβαρδισμούς στο Τσόρτκιβ.

Η ρωσικές δυνάμεις επίσης κατέρριψαν επίσης, τρία ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-25 κοντά στο Ντονέτσκ και στο Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Interfax που επικαλέστηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης της περιοχής Τερνόπιλ ανέφερε πως η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους στη πόλη Τσόρτκιβ της δυτικής Ουκρανίας είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί μερικώς μια στρατιωτική εγκατάσταση και να τραυματιστούν 22 άνθρωποι, όπως ανέφερε σε διαδικτυακή ενημέρωση ο κυβερνήτης της περιοχής Τερνόπιλ.

Ο Βολοντίμιρ Τρους δήλωσε ότι τέσσερις πύραυλοι έπληξαν την πόλη, σε απόσταση 75 χιλιομέτρων νότια του Τερνόπιλ, χθες βράδυ.

«Όλοι οι πύραυλοι προήλθαν από τη Μαύρη Θάλασσα. Μια στρατιωτική εγκατάσταση καθώς και μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν μερικώς. Δεν υπάρχουν νεκροί αλλά έχουμε τραυματίες – 22 άνθρωποι νοσηλεύονται», δήλωσε ο Τρους, προσθέτοντας ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα 12χρονο παιδί. Σύμφωνα με τον ίδιο, καταστράφηκαν τέσσερα κτίρια διαμερισμάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις