Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία σήκωσε για πρώτη φορά τα βαρέα βομβαρδιστικά»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία σήκωσε για πρώτη φορά τα βαρέα βομβαρδιστικά»
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μαίνονται οι σκληρές μάχες γύρω από τη Μαριούπολη μεταξύ των στρατευμάτων της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ, να δηλώνει ότι η Μόσχα χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας σε μια επίθεση στο λιμάνι ενώ οι εχθροπραξίες συνεχίζονται σε χαλυβουργική εγκατάσταση.

Ο αξιωματούχος από την Ουκρανία ανέφερε ότι οδομαχίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Μαριούπολη, όπου οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να την καταλάβουν πλήρως. Μάλιστα, αναφερόμενος στα βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας, το Ukrinform σημειώνει ότι πρόκειται για τα Tu-22M3.

Συμπλήρωσε ότι η Ρωσία επικεντρώνει τις επιχειρήσεις της να καταλάβει τις πόλεις Ρουμπεζνόγιε, Ποπάσνα και Μαριούπολη ενώ παράλληλα οι μάχες επικεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της μεταλλουργικής επιχείρησης Illich Steel and Iron Works καθώς και στην περιοχή του λιμανιού, σύμφωνα με τον ίδιο.

https://twitter.com/rogue_corq/status/1514987421720449029

«Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δύσκολη και σκληρή. Μάχες μαίνονται αυτή τη στιγμή. Ο ρωσικός στρατός καλεί συνεχώς πρόσθετες μονάδες να εισβάλουν στην πόλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ.

«Αλλά ως τώρα οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να το καταλάβουν πλήρως», είπε σε ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Σύμφωνα με το CNN, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας έκανε λόγο και για τη χρήση των βαρέων βομβαρδιστικών Tu-95/-160 από τη Ρωσία, λέγοντας ότι «στις 14 Απριλίου, δύο ρωσικά στρατηγικά βαρέα βομβαρδιστικά Tu-95/-160 εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ που πλήττουν το έδαφος της Ουκρανίας από το Krasnodar Krai του εναέριου χώρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Επίσης, ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική την απώλεια του ρωσικού καταδρομικού Moskva, που βυθίστηκε χθες το βράδυ. Ωστόσο, είπε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος να δώσει πληροφορίες για ένα εργοστάσιο κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι έπληξε με πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχο της τις εγκαταστάσεις της Illich Steel and Iron Works της Μαριούπολης και προειδοποίησε για περισσότερα πλήγματα σε στόχους στο Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις