Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία δεν βοηθά τη Ρωσία με ανταλλαγή Μεντβεντσούκ με υπηκόους της

Η Βρετανία δεν σκοπεύει να βοηθήσει τη Ρωσία και δεν εξετάζει τρόπους να το κάνει, ανέφερε σήμερα ο υπουργός της Βρετανίας, Μπράντον Λιούις, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στο ενδεχόμενο ανταλλαγής του φιλορώσου πολιτικου Βίκτορ Μεντβεντσούκ με δύο Βρετανούς αιχμαλώτους που συνελήφθησαν στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις.

Στην ρωσική κρατική τηλεόραση προβλήθηκε τη Δευτέρα, βίντεο των Βρετανών στο οποίο αυτοί ζητούν να τους ανταλλάξουν με τον Μεντβεντσούκ, Ουκρανό σύμμαχο του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κρατείται από τις ουκρανικές αρχές.

Ερωτηθείς από το Sky News αν μια πιθανή ανταλλαγή είναι κάτι στο οποίο θα εμπλακεί η κυβέρνηση, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα Βόρειας Ιρλανδίας Μπράντον Λιούις δήλωσε: “Αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε σε μια διαδικασία επιβολής κυρώσεων στους ανθρώπους που πρόσκεινται στο καθεστώς Πούτιν, δεν πρόκειται να εξετάσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τη Ρωσία”.

Ο Λιούις σημείωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει την συγκεκριμένη κατάσταση όσον αφορά τους δύο Βρετανούς αιχμαλώτους, τον Σον Πίνερ και τον Άιντεν Άσλιν.

“Έχουμε πάντα ευθύνη για τους Βρετανούς πολίτες, το οποίο είναι κάτι που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία στην Ουκρανία και γι’ αυτό λέω σε όλους: μην ταξιδεύετε παράνομα στην Ουκρανία”, σημείωσε ο Λιούις.

Ο βρετανικός νόμος περί στρατολόγησης στο εξωτερικό απαγορεύει στους πολίτες να εντάσσονται σε ξένους στρατούς που πολεμούν σε χώρες που έχουν ειρήνη με την Βρετανία και οι Βρετανοί υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας προειδοποίησαν κατά μιας συμμετοχής Βρετανών στη σύγκρουση στην Ουκρανία από τότε που άρχισε ο πόλεμος στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρας, την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει “ειδική επιχείρηση”, βρίσκεται τώρα στη δεύτερη φάση της, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την αναμενόμενη επίθεσή τους στην ανατολική Ουκρανία.

“Οι ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία έχουν την υποστήριξη της Βρετανίας”, σημείωσε εξάλλου ο Λιούις. “Συνεχίζουμε να προσφέρουμε αυτήν την υποστήριξη και αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε”, κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλεί τους συμμάχους του να αποτρέψουν οποιαδήποτε «εξαπάτηση» από τη Ρωσία
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας καλεί τους δυτικούς εταίρους του να διατηρήσουν την πίεση προς τη Μόσχα και να μπλοκάρουν κάθε απόπειρα χειραγώγησης πριν από τη σύνοδο Τραμπ-Πούτιν που έχει προγραμματιστεί στην Αλάσκα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι 1
Γάζα: Το Ισραήλ εγκρίνει νέο στρατιωτικό σχέδιο – 123 νεκροί σε 24 ώρες
Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού ενέκρινε ένα νέο σχέδιο επιχειρήσεων για τη Γάζα, την ώρα που οι επιθέσεις στην πόλη προκάλεσαν τον θάνατο 123 ανθρώπων μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς
Παλαιστίνιοι περνούν μπροστά από κατεστραμμένους τάφους, ενώ καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στη Γάζα 2
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αστέγους της Ουάσινγκτον: Μετά την εθνοφρουρά έρχονται πρόστιμα και χειροπέδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας η οποία σύμφωνα με έρευνες δείχνει πως δεν έχει αυξηθεί και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων
Ντόναλντ Τραμπ 17
Νετανιάχου: «Το Ιράν διατηρεί ακόμη 400 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου παρά τους βομβαρδισμούς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ζητά να γίνει επαλήθευση σχετικά με την ποσότητα του ουρανίου που διαθέτει το Ιράν - Η ιρανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκαλύψει τα στοιχεία
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 6
Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ποια τοποθεσία θα επιλέξουν οι δύο ηγέτες – Τι δείχνει η Ιστορία των συναντήσεων κορυφής στο Άνκορατζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο στοιχείο για το ακριβές σημείο ή τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνάντησης
Εικόνες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία 3