Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ισραηλινοί πολεμούν μαζί με το τάγμα Αζόφ» λέει η Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία

«Ισραηλινοί μισθοφόρο πολεμούν στην Ουκρανία δίπλα στο τάγμα Αζόφ» υποστηρίζει η Ρωσία.

«Θέλω να πω κάτι που οι Ισραηλινοί πολιτικοί δεν θέλουν χωρίς αμφιβολία να ακούσουν, αλλά ίσως αυτό θα τους ενδιαφέρει. Στην Ουκρανία, Ισραηλινοί μισθοφόροι είναι δίπλα στους μαχητές του Αζόφ», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο Sputnik.

Υπενθυμίζεται πως ο Λαβρόφ είχε δηλώσει την Κυριακή πως ο Αδόλφος Χίτλερ είχε «εβραϊκό αίμα», προκαλώντας αντιδράσεις από το Ισραήλ, που τις χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις, ασυγχώρητες» και «φρικτό ιστορικό λάθος».

Χθες, Τρίτη, βράδυ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έριξε λάδι στη φωτιά πάλι, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «υποστηρίζει το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου».

Το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ που ιδρύθηκε το 2014, ενσωματώθηκε στις τακτικές δυνάμεις διατηρώντας να πάντως νεοναζιστικά σύμβολά του.

Το Ουκρανικό κράτος αναφέρει πως τα μέλη του, μαζί με άλλους Ουκρανούς μαχητές, αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα στην Μαριούπολη, όπου οι τελευταίοι υπερασπιστές της πόλης οχυρώθηκαν στη χαλυβουργία Azovstal το οποίο η Ρωσία πολιορκεί.

Η Ρωσία λοιπόν θεωρεί πως μαζί τους πολεμούν και Ισραηλινοί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις