Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταρρίφθηκε ρωσικό Su-34 λίγο προτού βομβαρδίσει το Μικολάγιεφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταρρίφθηκε ρωσικό Su-34 λίγο προτού βομβαρδίσει το Μικολάγιεφ
Twitter

Νέα επιτυχία των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου στον πόλεμο στην Ουκρανία κατά των Ρώσων εισβολέων. Η ουκρανική πολεμική αεροπορία κατέρριψε μαχητικό Su-34 που προσπαθούσε να βομβαρδίσει το Μικολάγιεφ.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για 46η ημέρα με αμείωτη σφοδρότητα, η Νότια στρατιωτική περιφέρεια της χώρας γνωστοποίησε την Κυριακή (10.04.2022) ότι «μία μονάδα αντιαεροπορικών πυραύλων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό Su-34 που προσπαθούσε να βομβαρδίσει το Mικολάγιεφ».

«Ο εχθρός προσπαθεί να κάνει προόδους και επιθέσεις στην περιφέρεια αυτή, αλλά μέχρι τώρα οι ουκρανικές δυνάμεις αντίστασης τον απωθούν με επιτυχία», προσθέτει η Ουκρανία στην ανακοίνωση.

Επίσης, πληροφορίες από την Ουκρανία αναφέρουν ότι στις 14 Μαρτίου είχε καταρριφθεί ένα Su-34 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Στο μεταξύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποστηρίζουν ότι το Σάββατο (09.04.2022) έπληξαν τουλάχιστον 13 εναέριους ρωσικούς στόχους. Ανάμεσά τους είναι τρία μαχητικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, πέντε drones και τέσσερις πύραυλοι cruise.

«Στις 9 Απριλίου, οι αντιαεροπορικές άμυνες της Πολεμικής Αεροπορίας, των Χερσαίων Δυνάμεων και των Αερομεταφερόμενων Στρατευμάτων έπληξαν τουλάχιστον 13 εναέριους στόχους που ανήκουν στους Ρώσους επιτιθέμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση στο Telegram.

πηγή: OnAlert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις