Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού στο Τσέρνιγκοφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού στο Τσέρνιγκοφ

Πληροφορίες για κατάρριψη ενός ρωσικού διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους βλέπουν εδώ και λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου υπήρξαν αναφορές για πιθανή κατάρριψη ενός ρωσικού διθέσιου μαχητικού τύπου Su-34 στην περιοχή του Τσέρνιγκοφ, στη βόρεια Ουκρανία.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανία έκανε και σχετικές αναρτήσεις, ενώ πλάνα από την συντριβή του αεροσκάφους δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους επιβεβαίωσαν όχι μόνο τον τύπο και τον αριθμό του ρωσικού μαχητικού (No.24), αλλά και τα προσωπικά στοιχεία του πληρώματος, καθώς οι Ουκρανοί εντόπισαν τους δύο πιλότους, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν εγκαίρως χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός τους, όμως τελικά ο ένας πιλότος έχασε τη ζωή του και ο άλλος συνελήφθη και πλέον κρατείται από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εντοπίστηκαν στην περιοχή όπλα του καταρριφθέντος μαχητικού Su-34, τα οποία δεν προκάλεσαν κάποια έκρηξη, ενώ αναλυτές αναφέρουν πως ο αιχμάλωτος πιλότος είναι βετεράνος του πολέμου στη Συρία.

Πηγή: onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις