Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Κάτοικος Μαριούπολης στο newsit.gr: Οργανωνόμαστε, βρίσκουμε καταφύγια και φτιάχνουμε μολότοφ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Κάτοικος Μαριούπολης στο newsit.gr: Οργανωνόμαστε, βρίσκουμε καταφύγια και φτιάχνουμε μολότοφ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και σήμερα με νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ σε πολλές πόλεις μαίνονται σκληρές μάχες. Οι Ουκρανοί αντιστέκονται στην Ρωσία για τέταρτη ημέρα, με πολλούς κατοίκους να αυτοοργανώνονται και να προσπαθούν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

Μετά την εισβολή των Ρώσων στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το υπουργείο Άμυνας της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση στα social media και παρότρυνε τους πολίτες να κατασκευάσουν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και να αμυνθούν. To newsit.gr μίλησε με έναν από τους πολίτες που έχουν αποφασίσει να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην άμυνα της χώρας του. Πρόκειται για έναν κάτοικο της Μαριούπολης, ο οποίος θέλησε να μας μιλήσει υπό καθεστώς ανωνυμίας.

«Έχουμε οργανωθεί με τους φίλους μου και τους γείτονες και βρίσκουμε καταφύγια σε ανθρώπους που έχουν πληγεί τα σπίτια τους» λέει στο newsit.gr. Προσθέτει δε ότι «φτιάχνουν και μολότοφ», καθώς – όπως εξηγεί στο newsit.gr – θέλουν να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν όποτε αυτό χρειαστεί. 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οδηγίες για τη συμμετοχή των πολιτών στον ένοπλο αγώνα εξέδωσε και ο ουκρανικός στρατός. «Ανεξάρτητα από το αν έχετε όπλα ή πυρομαχικά ή όχι, χρησιμοποιήστε όλους τους δυνατούς τρόπους και μέσα μάχης», αναφέρει – μεταξύ άλλων – ο στρατός στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο στρατός ζητά από τους απλούς πολίτες τα εξής:

  • να κατεβάσουν τις οδικές πινακίδες
  • να ρίξουν δέντρα για να κάνουν αδύνατες τις κινήσεις
  • να χρησιμοποιήσουν αυτοσχέδιες εμπρηστικές συσκευές
  • να καταστρέψουν βασικούς κόμβους μεταφορών και
  • να είναι πιο δραστήριοι τη νύχτα ή το σούρουπο. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις