Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Κίνδυνος να ξεσπάσει χολέρα στην Μαριούπολη» υποστηρίζει η Βρετανία

Υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει χολέρα στην Μαριούπολη, καθώς οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης-λιμάνι βρίσκονται πιθανόν στα πρόθυρα κατάρρευσης. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για περισσότερες από 100 ημέρες. 

Πριν από λίγες ημέρες, ο Πέτρο Αντριουσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, δήλωσε στην ότι η πόλη προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει επιδημία χολέρας, εξαιτίας της συσσώρευσης νεκρών σωμάτων και σκουπιδιών στην πόλη. «Η λέξη ”χολέρα” ακούγεται πλέον ολοένα και περισσότερο στην πόλη, μεταξύ των τοπικών αξιωματούχων και των προϊσταμένων τους. Από όσο μπορούμε να διαπιστώσουμε, η επιδημία έχει ήδη λίγο πολύ ξεκινήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην πόλη-λιμάνι της νότιας Ουκρανίας. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας αναφέρει, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, πως υπάρχουν ύποπτα κρούσματα χολέρας στην περιοχή από την 1η Ιουνίου και μετά. Αξιωματούχοι της Υγείας προειδοποίησαν δε πως η μαζική ταφή πτωμάτων και η κακή πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, επιτείνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της χολέρας στη Μαριούπολη.

Στην σχετική ανακοίνωση του, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας υποστηρίζει επίσης ότι πιθανόν υπάρχουν κρίσιμες ελλείψεις σε φάρμακα στην Χερσώνα. Η Ρωσία καταβάλλει προσπάθειες για να παράσχει βασικές δημόσιες υπηρεσίες στον πληθυσμό στα εδάφη που έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, επισημαίνει σχετική ανακοίνωση στο Twitter. 

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1535130749774479363?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1535130749774479363%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FDefenceHQ2Fstatus2F1535130749774479363widget%3DTweet

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, η αξιωματούχος διαχείρισης περιστατικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Ντόριτ Νίτζαν δήλωσε ότι η Μαριούπολη, η οποία τελεί τώρα υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων έπειτα από εβδομάδες πολιορκίας και σφοδρών βομβαρδισμών, βρίσκεται μεταξύ των κατεχόμενων περιοχών στις οποίες υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει χολέρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κολομβιανές εξαπατήθηκαν και έπεσαν θύματα human trafficking στην Αλβανία - Συνελήφθη ο διακινητής που τους έταζε μια καλύτερη ζωή
«Στην Κολομβία, η πορνεία επιτρέπεται, οπότε όταν ήρθα στην Αλβανία είναι παράνομη - Είχα ανάγκη τα χρήματα, έχω πρόβλημα με το νόμο και το αφεντικό είναι στη φυλακή, μας εξαπάτησαν» λέει θύμα του διακινητή
Αλβανία: Κολομβιανές εξαπατήθηκαν και έπεσαν θύματα human trafficking – Συνελήφθη ο διακινητής που τους έταζε μια καλύτερη ζωή
Κραν Μοντανά: Ο μπάρμαν μιλάει για πρώτη φορά μετά την τραγωδία με τους 41 νεκρούς – «Μόνο τα λεφτά τούς ένοιαζαν, δεν μπορώ να ξαναδώ κερί αναμμένο»
Ο Γκαετάν που εργαζόταν στο μπαρ Le Constellation στο Κραν Μοντάνα στην Ελβετία, ήταν 8 μέρες σε κώμα - «Δεν μπορώ να ξαναδουλέψω σε μπαρ»
Κόσμος αφήνει λουλούδια έξω από το μπαρ Le Constellation στο Κραν - Μοντάνα στην Ελβετία