Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλείνει η θυγατρική της Gazprom που διαχειριζόταν τον αγωγό Nord Stream 2

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλείνει η θυγατρική της Gazprom που διαχειριζόταν τον αγωγό Nord Stream 2
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τη λειτουργία της φαίνεται πως θα τερματίσει η γερμανική θυγατρική της Gazprom που διαχειριζόταν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (3.3.2022), αφού η γερμανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ανέστειλε επ’ αόριστον τη διαδικασία πιστοποίησης του έργου, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Λόγω των τρεχουσών εξελίξεων, η Gas for Europe GmbH πιθανότατα θα τερματίσει τις εργασίες της» ανέφερε σε ανακοίνωσή στην ιστοσελίδα της η θυγατρική της Gazprom, που διαχειριζόταν τον αγωγό Nord Stream 2.

Η εταιρεία αυτή συστάθηκε ώστε να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για την ενέργεια, που ορίζουν ότι οι ιδιοκτήτες των αγωγών πρέπει να είναι διαφορετικοί από τους προμηθευτές του αερίου, ώστε να διασφαλίζεται ο δίκαιος ανταγωνισμός.

Πριν από δύο ημέρες πηγές που έχουν γνώση του θέματος ανέφεραν ότι η Nord Stream 2 AG, η εταιρεία που κατασκεύασε τον αγωγό ο οποίος παρέκαμπτε την Ουκρανία για να μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει χρεοκοπία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις