Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μεντβέντεφ: «Θα βλέπουμε μόνο σκόπευτρα όπλων αν συνεχιστούν οι απελάσεις διπλωματών»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μεντβέντεφ: «Θα βλέπουμε μόνο σκόπευτρα όπλων αν συνεχιστούν οι απελάσεις διπλωματών»

Με απελάσεις για τις απελάσεις απειλεί η Ρωσία, δια του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην προέδρου και στενότατου συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν είναι η πρώτη φορά που Μεντβέντεφ επιτίθεται στη Δύση.

Πως απείλησε αυτή τη φορά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ; Προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει με αυστηρότητα τις νέες απελάσεις Ρώσων διπλωματών τις οποίες ανήγγειλαν δυτικές κυβερνήσεις.

«Όλοι γνωρίζουν την ανταπόδοση: θα είναι συμμετρική και καταστροφική για τις διμερείς σχέσεις», τόνισε ο Μεντβέντεφ, νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Ποιον τιμωρούν λοιπόν; Πρώτα απ’ όλα, τους εαυτούς τους», συνέχισε.

Για τον Ρώσο πρώην πρόεδρο, το να απελαύνονται διπλωμάτες ως μέσο άσκησης πίεσης είναι «παράλογη» πρακτική, «δεν οδηγεί πουθενά».

«Αν συνεχιστεί αυτό, θα είναι ταιριαστό, όπως έγραψα την 26η Φεβρουαρίου, να κλείσουμε κοπανώντας την πόρτα των δυτικών πρεσβειών», συμπλήρωσε ο Μεντβέντεφ. «Θα έρθει φθηνότερα σε όλους. Κι εντέλει δεν θα βλέπουμε ο ένας τον άλλο παρά μέσα από τα σκόπευτρα των όπλων».

Χθες Δευτέρα (04.04.2022) η Γαλλία έκανε γνωστό ότι θα απελαθούν άλλοι 35 Ρώσοι διπλωμάτες εξαιτίας των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ η Γερμανία προειδοποίησε πως θα απελάσει με τη σειρά της «μεγάλο αριθμό» Ρώσων διπλωματών, κηρύσσοντάς τους personae non gratae.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις