Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μήνυμα Ντμίτρο Κουλέμπα στον Σεργκέι Λαβρόφ για το ραντεβού στην Αττάλεια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μήνυμα Ντμίτρο Κουλέμπα στον Σεργκέι Λαβρόφ για το ραντεβού στην Αττάλεια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Ντμίτρο Κουλέμπα, επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, μεθαύριο Πέμπτη (10.03.2022) στην Τουρκία.

«Αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται (σ.σ. συνάντηση) τη 10η (Μαρτίου). Για να δούμε – εάν πάει (σ.σ. ο Σεργκέι Λαβρόφ) αεροπορικώς στην Αττάλεια, θα πάω κι εγώ. Ας καθίσουμε κάτω να συζητήσουμε», ανέφερε ο κ. Κουλέμπα σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

Αν ο Σεργκέι Λαβρόφ είναι διατεθειμένος να κάνει σοβαρή συζήτηση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση «διπλωμάτη προς διπλωμάτη», αλλά εάν ο Ρώσος ΥΠΕΞ «αρχίσει να αναμασάει την παράλογη προπαγάνδα που σερβίρει τελευταία, θα ακούσει αυτό που του αξίζει, την αλήθεια», ανέφερε ακόμη ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας επανέλαβε εξάλλου πως το Κίεβο θέλει να γίνουν απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους προέδρους Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα χθες, Δευτέρα (07.03.2022), υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωνε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο εμπόλεμων χωρών αναμένεται να έχουν συνάντηση για συνομιλίες στην Αττάλεια στις 10 Μαρτίου. Οι συνομιλίες αυτές πιθανόν θα είναι τριμερείς, αφού σκοπεύει να συμμετέχει και ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου, όπως διευκρίνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις