Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπλόκο της Ρωσίας στο BBC για απάντηση στον «πόλεμο της πληροφόρησης»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπλόκο της Ρωσίας στο BBC για απάντηση στον «πόλεμο της πληροφόρησης»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Μπλοκ στην πρόσβαση στο BBC κάνουν οι αρχές της Ρωσίας και υπόσχονται ότι θα απαντήσουν στον «πόλεμο της πληροφόρησης», ο οποίος ξεκίνησε από τη Δύση μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ρυθμιστική αρχή της Ρωσίας «Roskomnadzor απέκλεισε στη Ρωσία την πρόσβαση στον ιστότοπο BBC News. Πιστεύω προς πρόκειται για την αρχή των απαντήσεων στον πόλεμο της πληροφόρησης που ξεκίνησε η Δύση εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε στο Telegram η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η ιστοσελίδα του BBC News και του παραρτήματός του στη ρωσική γλώσσα έχει αποκλειστεί στη χώρα, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor. Το BBC, σχολιάζοντας το μπλοκ στο Γαλλικό Πρακτορείο, τόνισε πως «η πρόσβαση σε μια ανεξάρτητη και δίκαιη πληροφόρηση αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο δεν πρέπει να στερείται ο ρωσικός λαός».

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να καταστήσουμε το BBC News προσβάσιμο στη Ρωσία και στον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε το βρετανικό ΜΜΕ. Παράλληλα, η ρωσική υπηρεσία του δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πως να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στον ιστότοπό του χρησιμοποιώντας ένα VPN.

Το BBC ωστόσο δεν ήταν το μόνο μέσο που αποκλείστηκε στη Ρωσία σήμερα (Τετάρτη 16.3.2022). Η Roskomnadzor απέκλεισε σήμερα την πρόσβαση στις ιστοσελίδες τουλάχιστον τριάντα άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενισχύοντας περαιτέρω τον έλεγχό για τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο σχετικά με τη σύρραξη στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις