Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Να επιβληθούν κυρώσεις στους προπαγανδιστές της ρωσικής τηλεόρασης», ζητά ο Ντμίτρο Κουλέμπα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Να επιβληθούν κυρώσεις στους προπαγανδιστές της ρωσικής τηλεόρασης», ζητά ο Ντμίτρο Κουλέμπα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Να επιβληθούν κυρώσεις στους «προπαγανδιστές της ρωσικής τηλεόρασης» από τη Δύση, ζήτησε σήμερα Τετάρτη (23.3.2022) ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρι Κουλέμπα, την παραμονή των συνόδων κορυφής του NATO και της ΕΕ που θα έχουν στο επίκεντρο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Γράφοντας στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ανέφερε ότι «οι προπαγανδιστές της τηλεόρασης της Ρωσίας είναι χειρότεροι από τους πιλότους της. Οι πιλότοι κινδυνεύουν τουλάχιστον να σκοτωθούν (…) Επιβάλλετε κυρώσεις στον καθένα από αυτούς».

«Αποκλείστε όλη την τοξική ρωσική προπαγάνδα και αυτούς που την υποστηρίζουν», ζήτησε επίσης, εκφράζοντας τη λύπη του που «οι ομιλούσες κεφαλές κοιμούνται σε ασφαλείς συνθήκες, μετά βγαίνουν στον αέρα και καλούν σε πυρηνικά πλήγματα ή σε εισβολή σε χώρες μέλη του NATO».

Οι χώρες της Δύσης έχουν επιβάλλει κυρώσεις σε πολλούς Ρώσους αξιωματούχους, επιχειρήσεις και οντότητες που σχετίζονται με τη χώρα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Μεταξύ των κυρώσεων αυτών, είναι και αυτές που επιβλήθηκαν κατά της επικεφαλής του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RT, που μεταδίδει σε ξένες γλώσσες, Μαργκαρίτα Σιμονιάν.

Η ΕΕ απαγόρευσε επίσης την μετάδοση περιεχομένων των φιλοκρεμλινικών μέσων ενημέρωσης Sputnik και RT στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά στα τηλεοπτικά δίκτυα και το ίντερνετ.

Έκτακτη σύνοδος του NATO έχει συγκληθεί για αύριο, Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθούν επίσης στις Βρυξέλλες σύνοδος κορυφής της G7 και σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα μετάσχει σε αυτές τις τρεις συνόδους, έχει ήδη αναγγείλει ότι οι Δυτικοί θα υιοθετήσουν «νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα ενισχύσουν» αυτές που έχουν ήδη επιβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις