Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Κιέβου
Φωτογραφία Reuters

Ρωσία και Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα (7.3.2023) ότι προχώρησαν στην ανταλλαγή δεκάδων αιχμαλώτων πολέμου, την τελευταία από αυτές που έχουν πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερο από 1 χρόνο εχθροπραξιών στα ουκρανικά εδάφη.

Ειδικότερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι 90 Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν από την Ουκρανία κατά την τελευταία ανταλλαγή ενώ το Κίεβο τόνισε ότι απελευθερώθηκαν 130 Ουκρανοί στρατιωτικοί που ήταν υπό ρωσική κράτηση.

Ο Άντριι Γιερμάκ, επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού επιτελείου, δήλωσε ότι 97 από τους Ουκρανούς είχαν λάβει μέρος στην υπεράσπιση της Μαριούπολη στην νοτιοανατολική Ουκρανία πριν από την κατάληψή της από τη Ρωσία, εκ των οποίων οι 71 προέρχονταν από τον εργοστάσιο Χαλυβουργίας «Αζοφστάλ».

Σύμφωνα με τον Γιερμάκ, από τους 130 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, οι 126 ήταν άνδρες και οι 4 γυναίκες. Επίσης σύμφωνα με τον Γιερμάκ, 35 από τους Ουκρανούς που ανταλλάχθηκαν είχαν αιχμαλωτιστεί στην περιοχή του Ντονέτσκ, στο Σολεντάρ και έξω από το Μπαχμούτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Με πληροφορίες από Reuters και ρωσική υπηρεσία BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις