Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες αεροπορικές επιδρομές σε Κίεβο, Λουζκ, Ρίβνε και Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες αεροπορικές επιδρομές σε Κίεβο, Λουζκ, Ρίβνε και Χάρκοβο

Για νέα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας έκαναν λόγο ουκρανικά ΜΜΕ, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για 32η ημέρα. Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το βράδυ της Κυριακής σε Κίεβο, Λουζκ, Ρίβνε και Χάρκοβο, με τις σειρήνες της αεράμυνας να ακούγονται πρακτικά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

 Η Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία πως εφαρμόζει «απάνθρωπες τακτικές», καθώς προχωρά σε «μερικό ή πλήρη αποκλεισμό ανθρωπιστικών διαδρόμων» και «τον αποκλεισμό πολιορκημένων πόλεων». Οι πυραυλικές επιθέσεις, όπως ανέφερε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντόλιακ, 

Η ουκρανική ηγεσία κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό πως εφαρμόζει «απάνθρωπες τακτικές», αναφερόμενο στον «μερικό ή πλήρη αποκλεισμό ανθρωπιστικών διαδρόμων» και «τον αποκλεισμό πολιορκημένων πόλεων», σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντόλιακ, συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η Μαριούπολη, όπου βρίσκεται λιμάνι καίριας στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, ισοπεδώνεται.

Η Ρωσία «δεν έχει πια γλώσσα, ανθρωπιά, πολιτισμό», δήλωσε επίσης ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και πρόσθεσε: «μόνο πυραύλους, βόμβες και σκοπό να σβήσει (την Ουκρανία) από το πρόσωπο της Γης».

Δείτε βίντεο:

Επιτυχείς αντεπιθέσεις γύρω από το Χάρκοβο

Την ίδια ώρα, ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επιτυχείς αντεπιθέσεις γύρω από το Χάρκοβο. «Απωθούμε τις δυνάμεις κατοχής προς την κατεύθυνση των συνόρων» της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ανέφερε ο διοικητής των δυνάμεων στην περιοχή, σε δηλώσεις του μέσω Telegram. 

Ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών χτύπησαν ένα σπίτι στο χωριό Οσκίλ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της τετραμελής οικογένεια.

Η Ρωσία στέλνει και άλλους πυραύλους στη Λευκορωσία

Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέες πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία και μεταφέρει πυραύλους σε εξέδρες εκτόξευσης στη Λευκορωσία, ανέφερε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα το ουκρανικό γενικό επιτελείο, επικαλούμενο πληροφορίες που έλαβε.

Οι πύραυλοι προορίζονται για συστήματα Ισκαντέρ μονάδων που έχουν αναπτυχθεί κοντά στο Καλίνκαβιτσι, στη νοτιοανατολική Λευκορωσία, σύμφωνα με το επιτελείο.

Η πληροφορία που δημοσιοποίησε το ουκρανικό επιτελείο είναι αδύνατον να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Το Ισκαντέρ είναι αυτοκινούμενο σύστημα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς και πυραύλων Κρουζ. Σύμφωνα με ειδικούς, διαθέτει τη δυνατότητα να παραπλανά τα ραντάρ και τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας με τη χρήση αντιμέτρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις