Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες απειλές Μεντβέντεφ για χρήση πυρηνικών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν… λέει να σταματήσει τις απειλές ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας. Για άλλη μια φορά, ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ βάζει στο «τραπέζι» τα πυρηνικά!

Το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί η Ρωσία για τα πυρηνικά της θα ήταν απειλή για την ανθρωπότητα, διεμήνυσε ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, δε μια νέα πρωτοφανή δήλωση.

«Ακόμη και η ιδέα να τιμωρείται η χώρα που έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο παγκοσμίως είναι παράλογη. Και αυτό δημιουργεί ενδεχομένως μια απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ο Μεντβέντεφ, που πλέον είναι αντιπρόεδρος του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στις ΗΠΑ, τις οποίες κατηγόρησε ότι θέλουν να σύρουν τη Ρωσία ενώπιον διεθνών δικαστηρίων, παρά το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον δεν τιμωρήθηκε ποτέ για τους πολέμους που διεξήγαγε σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους, σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, σκοτώθηκαν 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Ντιμίτρι Mεντβέντεφ, που διετέλεσε πρόεδρος της Ρωσίας από το 2008 ως το 2012 όταν ο Πούτιν εγκατέλειψε για λίγο το Κρεμλίνο εξαιτίας των περιορισμών στις θητείες που μπορούν να εκτίσουν οι πρόεδροι, θεωρούνταν μέχρι πρότινος μια μετριοπαθής προσωπικότητα. Όμως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αναλάβει τον ρόλο ενός από τους πιο σκληρούς επικριτές των δυτικών χωρών.

Πλέον κάνει συχνά προκλητικές δηλώσεις και έχει χαρακτηρίσει τους αντιπάλους της Ρωσίας «παλιοτόμαρα» και «έκφυλους».

Το ΔΠΔ ερευνά για τα εγκλήματα πολέμου που φέρεται να έχει διαπράξει η Ρωσία στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει τακτικά, στρέφοντας την κατηγορία προς το Κίεβο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα