Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες εικόνες από τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο-νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες εικόνες από τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο-νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη
Φωτογραφία Reuters

Νέες συγκλονιστικές εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα μετά τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο-νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη της Ουκρανίας από στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας, οι οποίοι κατέστρεψαν το κτήριο και η γύρω περιοχή μετατράπηκε σε ερείπια.

Εικόνες με έγκυες γεμάτες αίματα να αποχωρούν από το μαιευτήριο-νοσοκομείο παίδων μετά τον βομβαρδισμό συγκλονίζουν την κοινή γνώμη και αποτυπώνουν το απάνθρωπο πρόσωπο του πολέμου.

«Απευθείας βομβαρδισμός σε μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Twitter. «Κτηνωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνεργός, αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη, αλλά φαίνεται ότι χάνετε την ανθρωπιά σας».

https://twitter.com/odiuliano/status/1501592524053438475

Ωστόσο, από τη μεριά της, η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα τη Ρωσία ότι παραβίασε την εκεχειρία για να αποτρέψει την απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων που έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη, όπου ο Ερυθρός Σταυρός έχει κάνει λόγο για «σκηνές Αποκάλυψης».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις