Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρό βρέφος 18 μηνών από ρωσική ρουκέτα

Αλλεπάλληλα είναι τα χτυπήματα στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, ενώ για ακόμη μια φορά η απομάκρυνση περίπου 200.000 αμάχων από την πόλη σταμάτησε απότομα.

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε αμάχους για την ασφαλή απομάκρυνση τους δεν μπόρεσε να φύγει από την πολιορκημένη πόλη της Ουκρανίας Μαριούπολη σήμερα, επειδή οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς παρά την προσωρινή συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Συγκλονιστικό είναι το ρεπορτάζ του Mega για τη Μαριούπολη, όπου μεταξύ άλλων περιγράφει το δράμα ενός ζευγαριού που έχασε το 18 μηνών παιδί τους από ρωσική ρουκέτα. 

Βίντεο που μετέδωσε το κανάλι δείχνει τους γιατρούς να προσπαθούν να σώσουν το μωρό χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αμέσως μετά οι γιατροί ανακοινώνουν στην οικογένεια πως το παιδί δεν τα κατάφερε.

Η μάνα σπαράζει στην αγκαλιά του πατέρα και ακούγεται μόνο ένα σπαρακτικό: «Γιατί;». 

 

Ο αριθμός των θυμάτων της Μαριούπολης είναι άγνωστος. «Τις πρώτες μέρες του πολέμου μετρούσαμε τα θύματα σε δεκάδες, σήμερα τα μετράμε σε εκατοντάδες και σε δύο μέρες πιθανόν θα τα μετράμε σε χιλιάδες. Δεν μας έδωσαν καν την ευκαιρία να μετρήσουμε τους τραυματίες και τους σκοτωμένους, επειδή οι βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει τις τελευταίες 6 ημέρες. Οι υπερασπιστές της Μαριούπολης είναι αποφασισμένοι να δώσουν και τη ζωή τους για να διώξουν τους Ρώσους» τόνισε ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αν ο Τραμπ «συνεχίσει να αψηφά τις Συνθήκες της Γενεύης, κινδυνεύει με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου» – Τι λένε ειδικοί
Οι Συνθήκες της Γενεύης, απαγορεύουν την καταστροφή «αντικειμένων απαραίτητων για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού», πράγμα που ο Τραμπ δείχνει να μην λαμβάνει υπόψιν απειλώντας να καταστρέψει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
«Πού είναι η έξοδος;»: Το εξώφυλλο του Time για τον πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε αναζήτηση «εξόδου» από τη σύγκρουση - Ο ρόλος της επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
Εξώφυλλο του περιοδικού Time