Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Νέο κάλεσμα του Αλεξέι Ναβάλνι: Σταματήστε τον τρελό μανιακό Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία – Νέο κάλεσμα του Αλεξέι Ναβάλνι: Σταματήστε τον τρελό μανιακό Πούτιν

Ακόμη μια έκκληση από τον μεγάλο αντίπαλο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο φυλακισμένος πολίτικος αντίπαλος του Ρώσου προέδρου, Αλεξέι Ναβάλνι έκανε νέα έκκληση για τη διοργάνωση αντιπολεμικών διαδηλώσεων και σε άλλες πόλεις την Κυριακή (13.03.2022) κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

“Ο τρελός μανιακός Πούτιν θα σταματήσει το συντομότερο από τον λαό της Ρωσίας αν εναντιωθούμε τώρα στον πόλεμο”, αναφέρει ο Αλεξέι Ναβάλνι σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Instagram.

“Πρέπει να πηγαίνετε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις κάθε σαββατοκύριακο, ακόμη κι αν φαίνεται ότι όλοι είτε έφυγαν ή φοβούνται…Είστε η ραχοκοκαλιά του κινήματος κατά του πολέμου και του θανάτου”, σημειώνει.

Η Ρωσία εισέβαλε στρατιωτικά στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, στη σφοδρότερη επίθεση σε ευρωπαϊκή χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία “ειδική επιχείρηση” για τον αφοπλισμό και την “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της κάνουν λόγο για αβάσιμη δικαιολογία για έναν προσχεδιασμένο πόλεμο, ο οποίος έχει προκαλέσει φόβους για μια γενικευμένη σύρραξη στην Ευρώπη.

Το παρατηρητήριο των διαδηλώσεων OVD-info αναφέρει ότι 13.908 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε τον περασμένο χρόνο όταν επέστρεψε στη Ρωσία αφού νοσηλεύτηκε στη Γερμανία έπειτα από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σιβηρία το 2020.

Οι ρωσικές αρχές αρνούνται ότι πραγματοποίησαν την επίθεση εις βάρος του.

Ο Ναβάλνι μπορεί και αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των δικηγόρων του και των συνεργατών του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις