Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νότια Κορέα εναντίον Λευκορωσίας για την στήριξη στον Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Η Νότια Κορέα θα επιβάλει ελέγχους στις εξαγωγές προς τη Λευκορωσία επειδή το Μινσκ «στηρίζει ενεργά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε ποια μέτρα θα λάβει, αλλά επεσήμανε ότι θα είναι αντίστοιχα με αυτά που έχει ήδη υιοθετήσει η Σεούλ εναντίον της Ρωσίας.

Η Νότια Κορέα έχει καταδικάσει τη Μόσχα για την «ένοπλη εισβολή της» στην Ουκρανία.

Τον Φεβρουάριο η Σεούλ είχε ανακοινώσει ότι θα αυστηροποιήσει τους ελέγχους εις βάρος της Ρωσίας, απαγορεύοντας τις εξαγωγές στρατηγικής σημασίας προϊόντων προς τη χώρα και θα ακολουθήσει τις δυτικές χώρες στον αποκλεισμό κάποιων ρωσικών τραπεζών από το σύστημα διεθνών πληρωμών SWIFT.

«Η κορεατική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επιβάλει μέτρα ελέγχους εξαγωγών και εναντίον της Λευκορωσίας, εκτιμώντας ότι η χώρα στηρίζει ενεργά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», τόνισε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σεούλ Αντρέι Κουλίκ έχει εκφράσει τη θλίψη του για τις νοτιοκορετατικές κυρώσεις εναντίον της χώρας του, τις οποίες απέδωσε στην «ισχυρή εξωτερική πίεση» που ασκήθηκε στη χώρα από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς της εταίρους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις