Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου κάνει σκοπιά σε σιδηροδρομικό σταθμό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου κάνει σκοπιά σε σιδηροδρομικό σταθμό

Τα όλα έχουν πάρει όλοι στην Ουκρανία και εξαίρεση δεν αποτελούν οι βουλευτές του κοινοβουλίου που θέλουν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

Σκοπιά μάλιστα ντυμένος σε στρατιωτική περιβολή κάνει ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου. Από την έναρξη του πολέμου, όπως λέει μόνο δύο φορές έχει αφήσει το πόστο του για να πάει στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

«Ο ρωσικός στρατός δεν κατάφερε κατάφερε να προελάσει προς το Κίεβο. Το ίδιο και στις γραμμές του μετώπου στο νότο και στα βορειοδυτικά όπου οι Ρωσοι δεν είχαν επιτυχίες. Το σχέδιο της αιφνιδιαστικής τους επιθεσης αποδείχθηκε μια αποτυχία. Το ίδιο και το σχέδιο περικύκλωσης του Κιέβου που απέτυχε. Το Κίεβο είναι καλά προστατευμένο και έτοιμο να πολεμήσει. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι Ρώσοι να μπουν στο Κίεβο», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δεν κρύβει μάλιστα την οργή του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Οι όροι που θέτει και απαιτεί ο Πούτιν είναι απολύτως παράλογοι και φυσικά κανείς δεν πρόκειται να τους αποδεχτεί. Ο όρος που προσωπικά με ανησυχεί περισσότερο είναι η αποναζιστικοποίηση. Τις τελευταίες 12 μέρες οι Ουκρανοί έχουν εξανδραποδίσει 12.000 Ναζί που φορούσαν τη ρωσική στρατιωτική στολή και εμείς θα συνεχίσουμε την αποναζιστικοποίηση μέχρι που να φτάσουμε στο Κρεμλίνο».

Αναφέρθηκε επίσης και για τις ρωσικές απώλειες που δίνει στη δημοσιότητα η Ουκρανία. «Οι Ουκρανοί έχουν αποκτήσει έναν πολύ καλό ρυθμό καταστροφής του εχθρού. Το πτυχίο μου ήταν στην Ιστορία και ξέρω ότι στο Αφγανιστάν 15.000 Σοβιετικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε 10 χρόνια πολέμου. Εμείς οι Ουκρανοί σκοτώσαμε 12.000 στρατιώτες σε 12 ημέρες. Ο ρυθμός είναι καλός και θα τον συνεχίσουμε».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις