Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σεργκέι Σοϊγκού υπέστη καρδιακή προσβολή «όχι από φυσικά αίτια»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σεργκέι Σοϊγκού υπέστη καρδιακή προσβολή «όχι από φυσικά αίτια»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, υπέστη καρδιακή προσβολή «όχι από φυσικά αίτια», δηλώνει ένας ρωσοισραηλινός επιχειρηματίας, για αυτό και… εξαφανίστηκε από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο ονομάζουν ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Πιο συγκεκριμένα, η DailyMail αναφέρει, επικαλούμενη τον επιχειρηματία, ότι υπήρχαν υποψίες για ένταση στις σχέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σεργκέι Σοϊγκού, λόγω της αργής προόδου του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Οι σχέσεις αυτές, διαλύθηκαν εντελώς, όταν ο Ρώσος πρόεδρος έμαθε την έκταση των απωλειών της Ρωσίας στα ουκρανικά εδάφη και έτσι ο Σεργκέι Σοϊγκού… εξαφανίστηκε από τις 11 Μαρτίου για πολλές ημέρες.

Ο Σοϊγκού, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του Πούτιν και ηγέτης του ρωσικού στρατού για μια δεκαετία, ήταν βασικός πυλώνας στις πρώτες εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά πρόσφατα εξαφανίστηκε από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου.

Τώρα θεωρείται ότι νοσηλεύεται στην εντατική αφού υπέστη «ένα τεράστιο έμφραγμα» που «δεν θα μπορούσε να συμβεί λόγω φυσικών αιτιών», σύμφωνα με τον Λεονίντ Νεβζλίν, υποδηλώνοντας ότι ο μακροχρόνιος σύμμαχος του Πούτιν μπορεί να ήταν θύμα απόπειρας δολοφονίας, μετά από εντολή του αφεντικού του.

Ο Σοϊγκού εθεάθη για τελευταία φορά χθες σε τηλεδιάσκεψη με τον Πούτιν και άλλους υπουργούς σχετικά με την ανάπτυξη της Αρκτικής, αλλά δεν μίλησε, και υπάρχει εικασία ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί προηγουμένως καταγεγραμμένα πλάνα του Σοϊγκού από την αποχώρησή του από τις δημόσιες εμφανίσεις πριν από εβδομάδες.

Επικαλούμενος πηγές από τη Μόσχα, ο Νεβζλίν δήλωσε σήμερα Πέμπτη (14.4.2022): «Ο Σόιγκου είναι εκτός παιχνιδιού και μπορεί να μείνει ανάπηρος αν επιζήσει. Φήμες λένε ότι μια καρδιακή προσβολή θα μπορούσε να μην οφείλεται σε φυσικά αίτια».

Συνέχισε λέγοντας ότι 20 Ρώσοι στρατηγοί έχουν συλληφθεί στη Ρωσία και κατηγορούνται για υπεξαίρεση έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατέθηκαν για την πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία.

Ποιος είναι ο ρωσοισραηλινός επιχειρηματίας Λεονίντ Νεβζλίν

Ο Νεβζλίν, πρώην μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και κορυφαίο στέλεχος πετρελαίου, είναι ένας από τους πολλούς Ρώσους επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να φύγουν όταν έγιναν στόχος του Κρεμλίνου το 2003, αφού ο Πούτιν αποφάσισε να καταλάβει την πετρελαϊκή εταιρεία Yukos.

Καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη το 2008 ενώ το Κρεμλίνο καταδίωκε τα ανώτατα στελέχη της Yukos και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι απαρνιόταν το ρωσικό διαβατήριό του και δήλωσε ότι «ό,τι αγγίζει ο Πούτιν πεθαίνει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις