Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σον Πεν στο Κίεβο – Θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σον Πεν στο Κίεβο – Θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Ουκρανία βρίσκεται ο αμερικανός ηθοποιός, Σον Πεν, για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σον Πεν από την Πέμπτη βρίσκεται στο Κίεβο, ενώ εμφανίστηκε και σε συνέντευξη τύπου αξιωματούχων της Ουκρανίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το Vice Studios, ενώ η παρουσία του Σον Πεν στην Ουκρανία εν καιρώ πολέμου μεταδόθηκε από μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα όπως το CNN και το NBC. Μάλιστα, εμφανίστηκε να συναντάται με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του ουκρανού προέδρου στο Instagram.

Σημειώνεται πως ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε βρεθεί και πάλι στην Ουκρανία για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Citizen Penn» του Discovery Plus.

Αυτή τη φορά ο Σον Πεν επιθυμεί να καταγράψει όλα όσα συμβαίνουν εδώ και λίγες ώρες στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Facebook «Ο σκηνοθέτης ήρθε ειδικά στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας. Ο Σον Πεν είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Η χώρα μας τον ευγνωμονεί για μια τέτοια επίδειξη θάρρους και ειλικρίνειας».

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Ο Σον Πεν επιδεικνύει γενναιότητα που έλειπε από πολλούς άλλους, ιδιαίτερα από ορισμένους πολιτικούς της Δύσης. Σε όσο περισσότερους ανθρώπους αρέσει αυτό – όπως στους αληθινούς φίλους της Ουκρανίας που υποστηρίζουν τον αγώνα για την ελευθερία – τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την αποτρόπαια εισβολή της Ρωσίας».

Τα στούντιο Vice και οι εκπρόσωποι του Σον Πεν δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό που τους υπέβαλε το AFP χθες το απόγευμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις