Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τη Χερσώνα και το Λουχάνσκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μετέβη στις περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουχάνσκ, στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας αντίστοιχα, για να συναντήσει τους στρατιωτικούς που έχουν αναπτυχθεί εκεί στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας. 

Στην ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας δεν διευκρινίζεται πότε έγινε η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις περιοχές της Ουκρανίας. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας χαιρέτισε τους στρατιωτικούς στις περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουχάνσκ με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα των Ορθοδόξων προχθές, Κυριακή (16.04.2023), και τους προσέφερε θρησκευτικές εικόνες.

«Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέβη στο γενικό επιτελείο της στρατιωτικής μονάδας “Dniepr” στην περιφέρεια της Χερσώνας», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε εκεί με τον διοικητή των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, τον στρατηγό Μιχαήλ Τεπλίνσκι, κι άλλους υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν για την κατάσταση στις περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, των οποίων η Ρωσία ανακοίνωσε την προσάρτηση τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην περιφέρεια της Χερσώνας μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Είναι σημαντικό για μένα να μάθω την άποψή σας για την κατάσταση, να σας ακούσω, να ανταλλάξουμε πληροφορίες», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε από το Κρεμλίνο.

https://twitter.com/Sentletse/status/1648193785086484482

Ο ρωσικός στρατός αποχώρησε από την πόλη της Χερσώνας, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, τον Νοέμβριο του 2022 για να αναδιπλωθεί στην άλλη όχθη του Δνείπερου.

Ο Πούτιν μετέβη επίσης στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, στην πρώτη επίσης επίσκεψη που πραγματοποιεί εκεί, για να συναντηθεί με τους στρατιωτικούς του γενικού επιτελείου της ρωσικής Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Τον Μάρτιο, ο Πούτιν είχε επισκεφθεί αιφνιδίως την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, και την Μαριούπολη, σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας που πολιορκούσαν οι ρωσικές δυνάμεις για μήνες και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον Μάιο του 2022.

putinputin

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη υπόθεση στις ΗΠΑ: Γιατρός κήρυξε νεκρό παιδί 18 μηνών και το βρήκαν ζωντανό στο νεκροτομείο
Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα - «Παρακαλώ κάντε τα δικά σας και αφήστε με να κάνω τα δικά μου. Πήγα στην ιατρική σχολή για κάποιο λόγο» έλεγε ο γιατρός στους αστυνομικούς που επέμεναν ότι το παιδί είχε ζωτικές ενδείξεις
Πισίνα
Η Μαρίν Λε Πεν νικήτρια των εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν αφότου η 57χρονη ηγέτιδα της ακροδεξιάς ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στις εκλογές, μετά την απόφαση του εφετείου που την έκρινε ένοχη για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Η Μαρίν Λε Πεν
Αναστασία Μπερεζόφσκα: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Ουκρανό ολιγάρχη και γιατί «έβγαλαν από τη μέση» τη γυναίκα πίσω από τη βόμβα στο Μονακό
Κατασκοπευτικό θρίλερ με πολλές σκιές και αναπάντητα ερωτήματα - Τα δύο μοιραία λάθη της 39χρονης Ουκρανής που καθόρισαν το τέλος της
Αναστασία Μπερεζόφσκα
Hurriyet: Mεταβίβαση των ρωσικών S-400 σε τρίτη χώρα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πώληση των F-35 στην Τουρκία
Η Χουριέτ αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία έγκρισης από τις ΗΠΑ για την εξαγωγή 80 κινητήρων συνολικής αξίας άνω των 700 εκατ. δολαρίων
F-35