Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οδηγίες προς του κατοίκους για το… που να πετούν τις μολότοφ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάθε τρόπο επιστρατεύουν οι στρατιώτες και οι πολίτες στην Ουκρανία προκειμένου να ανακόψουν τη Ρωσική επίθεση.

Πολλά ρωσικά άρματα μάχης έχουν μπει στο έδαφος της Ουκρανίας, με τη Μόσχα να διαθέτει αρκετά περισσότερα από το Κίεβο.

Κάτοικοι της Ουκρανία φτιάχνουν μολότοφ προκειμένου να αντιμετωπίσουν όπως μπορούν τις ρωσικές δυνάμεις.

Λογαριασμός λοιπόν στο twitter υποστηρικτών των ενόπλων δυνάμεων (ανεπίσημη), δίνει οδηγίες προς τους Ουκρανούς για το που να πετούν τις μολότοφ.

Παρουσιάζει εικόνες με τα ρωσικά άρματα, δείχνοντας τα τρωτά σημεία τους στα οποία η μολότοφ μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.

Ο λογαριασμός διευκρινίζει πως είναι «ανεπίσημη σελίδα στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων». 

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες μέρες, πολλές περιοχές στην Ουκρανία έχουν μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής μολότοφ. Γυναίκες, άνδρες, νέοι, γέροι, όλοι, έχουν αναλάβει να φτιάξουν όσες περισσότερες βόμβες μπορούν για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις της Ρωσίας.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες του Reuters από την πόλη Uzhhorod στη δυτική Ουκρανία: εκατοντάδες κόσμου, μαζεμένος σε έναν μεγάλο χώρο, κατασκευάζουν βόμβες μολότοφ και γεμίζουν… καφάσια! 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ επιθέσεων με 6 νεκρούς στον Λίβανο - Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να βομβαρδίσει τη Βηρυτό
Στα χαρτιά, μια 45ήμερη εκεχειρία παραμένει σε ισχύ στον Λίβανο, αλλά το Ισραήλ και η υποστηριζόμενη από το Ιράν μαχητική ομάδα Χεζμπολάχ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις
λίβανος
Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για συνεχείς παραβιάσεις της εκεχειρίας – «Βασική προϋπόθεση να υπάρξει συμφωνία και για τον Λίβανο»
Η καθυστέρηση στη διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν μπορεί να εξηγηθεί από την έλλειψη εμπιστοσύνης, τις αντιφατικές θέσεις της Ουάσιγκτον και τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο
Στενά του Ορμούζ