Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Anonymous «χάκαραν» ΜΜΕ στη Ρωσία και μετέδωσαν εικόνες από την αιματοχυσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Anonymous «χάκαραν» ΜΜΕ στη Ρωσία και μετέδωσαν εικόνες από την αιματοχυσία

Οι Anonymous έχουν κηρύξει «κυβερνοπόλεμο» στη Ρωσία ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταδίδοντας εικόνες από τα όσα συμβαίνουν μετά την εισβολή των στρατευμάτων του Κρεμλίνου. 

Ειδικότερα, οι Anonymous «χάκαραν» ΜΜΕ της Ρωσίας προβάλλοντας εικόνες από τους βομβαρδισμούς και την καταστροφή που σπέρνει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία. Ανάμεσα στα ΜΜΕ που κατάφεραν να χακάρουν είναι τα τηλεοπτικά κανάλια Russia 24, First Channel και Moscow 24, καθώς και τα ρωσικά streaming Wink και Ivi. 

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής όμως, στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την παραπάνω κίνηση. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η ομάδα των Anonymous σε σχετική ανάρτηση της στο Τwitter αναφέρει: «Η Συλλογικότητα των Anonymous κηρύσσει επίσημα τον πόλεμο στη Ρωσία». Μάλιστα, στη δημοσίευση έχει προστεθεί και το hashtag #Ukraine (#Ουκρανία). Προ ημερών, μάλιστα χάκαραν το site του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT καθώς και τεσσάρων ακόμα site τηλεπικοινωνιακών εταιριών, χαρακτηρίζοντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν δικτάτορα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις