Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι αρχές καλούν τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη Λισιτσάνσκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι περιφερειακές αρχές της πόλης Λισιτσάνσκ καλούν άμεσα τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη, καθώς δέχεται επίθεση από δυνάμεις της Ρωσίας. Σημειώνεται πως η πόλη βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας.  

“Αγαπητοί κάτοικοι της περιφερειακής κοινότητας της πόλης Λισιτσάνσκ και συγγενείς τους! Λόγω πραγματικής απειλής για τη ζωή και την υγεία, σας καλούμε να απομακρυνθείτε επειγόντως”, έγραψε ο Σέρχιι Γκαϊντάι, κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ στην Ουκρανία, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, καθώς η Ρωσία πραγματοποιεί επίθεση στην περιοχή.

Ο ίδιος είπε πως η κατάσταση στην πόλη είναι “πολύ δύσκολη”, αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι άμαχοι παραμένουν εκεί. Περίπου 100.000 άνθρωποι ζούσαν στην πόλη πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Γκαϊντάι δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως το Λισιτσάνσκ υφίσταται “καταστροφικές ζημιές” από τους βομβαρδισμούς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει στο στόχαστρο την πόλη μετά την πτώση του γειτονικού Σεβεροντονέτσκ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το πυροβολικό προκειμένου να αποκόψουν το Λισιτσάνσκ από τον νότο. Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης πλήγμα κοντά στο Λισιτσάνσκ, ανέφερε το επιτελείο στην καθημερινή ενημέρωσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής και υποστηρικτής του ISIS ο ύποπτος της φονικής επίθεσης με βαν σε εκδήλωση Pride στο Βερολίνο
Μέχρι τον περασμένο Μάιο κρατείτο σε φυλακή ανηλίκων, για αδικήματα όπως επίθεση και εκβιασμός, ενώ θεωρείται υποστηρικτής της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»
Το βαν που σκόρπισε τον τρόμο στο Βερολίνο 5
Πύρινος όλεθρος σε Γαλλία και Ισπανία: «Καταιγίδα φωτιάς» απειλεί τη Ζιρόντ, η μεγαλύτερη εκκένωση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Στην προσπάθεια περιορισμού της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Airbus A400M, το οποίο έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ρίψεις έως 20 τόνων νερού ή επιβραδυντικού υγρού
Μαίνονται οι τεράστιες φωτιές στην Ισπανία 8