Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι νεκροί και τραυματισμένοι Ρώσοι στρατιώτες προκαλούν νευρικό κλονισμό στους συμπολεμιστές τους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι νεκροί και τραυματισμένοι Ρώσοι στρατιώτες προκαλούν νευρικό κλονισμό στους συμπολεμιστές τους

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ανοίγει ποικίλες, βαθιές, πληγές και στους Ρώσους εισβολείς. Οι μεγάλες απώλειες προκαλούν νευρικούς κλονισμούς και ξεσπάσματα στους Ρώσους στρατιωτικούς.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει τους 4,5 μήνες, ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών και τραυματιών Ρώσων στρατιωτών προκαλεί πραγματική υστερία στους κόλπους των συμπολεμιστών τους που ονειρεύονται να γυρίσουν στα σπίτια τους ζωντανοί.

Αυτό μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) που κοινοποίησε τη συνομιλία που είχε ένας Ρώσος στρατιωτικός που βρίσκεται στην περιοχή της Χερσώνας και την οποία υπέκλεψε.

«Θα μείνω άρρωστος για όλη μου την ζωή. Ξέρεις πόσα πτώματα είδα; Χωρίς κεφάλια, χωρίς πόδια, χωρίς κορμό, χωρίς τίποτα, έτσι απλά, τους ρίχνουν μέσα στα τσίγκινα φέρετρα. Απλώς τους μαζεύουν, πετάνε μέλη, κομμάτια. Σκοτάδι, δεν θα γίνω ποτέ καλά» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι ο Ρώσος στρατιωτικός λέει πως δεν φαντάζεται πώς θα ζήσει μια φυσιολογική ζωή σε μια ειρηνική πόλη και πως αν επιστρέψει πίσω σχεδιάζει να επισκεφθεί εκκλησίες και μοναστήρια.

Η SBU αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν ένα σίγουρο τρόπο για μείνουν ζωντανοί. Αρκεί να πάρουν τον αριθμό 2402 που λειτουργεί για όλους τους κατακτητές που θέλουν να παραδοθούν ως αιχμάλωτοι. Όπως μετέδωσε το Ukrinform, άνδρες της SBU συνέλαβαν έναν κάτοικο του Χαρκόβου ο οποίος ενεργούσε για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών ή ισόβια με δήμευση των περιουσιακών του στοιχείων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις