Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι Ρώσοι διατάραξαν ακόμα μια απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη»

Η νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από το ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης απέτυχε, σύμφωνα με έναν αντιδήμαρχο της πόλης, ο οποίος έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram, λέγοντας πως ο ρωσικός στρατός «διέλυσε» πλήθος 200 αμάχων.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Πέτρο Αντριουτσένκο, έγραψε ότι η προσπάθεια απομάκρυνσης των 200 αμάχων που είχαν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή, απέτυχε επειδή ενεπλάκη ο ρωσικός στρατός.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένοι υποχρεώθηκαν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό μια κοινότητα που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων στα βόρεια.

«Ο κόσμος δεν είχε το δικαίωμα να φύγει από το λεωφορείο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, διευκρινίζοντας πως οι Ρώσοι έκαναν λόγο «για πυρά εκ μέρους των εθνικιστών (Ουκρανών) στο σημείο της εκκένωσης», προκειμένου να δικαιολογήσουν την αλλαγή στο δρομολόγιο. «Για μία ακόμη φορά οι Ρώσοι διατάραξαν μια εκκένωση», έγραψε ο αντιδήμαρχος.

Σήμερα το πρωί, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως θα επιχειρήσουν εκ νέου να απομακρύνουν αμάχους από τη Μαριούπολη, προς τη Ζαπορίζια, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων βορειοδυτικά.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ, είχε προειδοποιήσει πως οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να οργανώσουν παράλληλα έναν άλλο διάδρομο εκκένωσης, προς τη Ρωσία αυτήν τη φορά. «Να είστε προσεκτικοί», είπε. «Να μην υποκύπτετε στην εξαπάτηση και την πρόκληση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ροζ σκάνδαλο στην κυβέρνηση Μελόνι: Η παρουσιάστρια Κλαούντια Κόντε αποκάλυψε τη σχέση της με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι
Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια τόνισε ότι «δεν μπορεί να αρνηθεί» - Η αποκάλυψη μετατραπεί σε πολιτικό ζήτημα για την ιταλίδα πρωθυπουργό Μελόνι
Η 34χρονη Κλαούντια Κόντε
Νέες απειλές Τραμπ: Μετά τις γέφυρες στο Ιράν σειρά έχουν οι σταθμοί ενέργειας – Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι κατέρριψε αμερικανικό F-35
Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον ισραηλινών δυνάμεων - 8 νεκροί και 95 τραυματίες από τον βομβαρδισμό γέφυρας
Κατεστραμμένο σπίτι στον Λίβανο 7