Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάνω από 1.000 πεζοναύτες έχουν παραδοθεί στην Μαριούπολη» λέει ο Τσετσένος Καντίροφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάνω από 1.000 πεζοναύτες έχουν παραδοθεί στην Μαριούπολη» λέει ο Τσετσένος Καντίροφ

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ υποστηρίζει ότι περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί πεζοναύτες που βρίσκονταν στην πολιορκημένη Μαριούπολη, έχουν παραδοθεί και ζήτησε και από τις υπόλοιπες δυνάμεις της Ουκρανίας που έχουν καταφύγει στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal να πράξουν το ίδιο.

Το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον του Azovstal και του λιμανιού της Μαριούπολης, την οποία πολιορκούν εδώ και εβδομάδες.

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που φέρονται να δείχνουν τους πεζοναύτες που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Illich Iron and Steel Works στη Μαριούπολη και οι οποίοι παραδόθηκαν χθες Τρίτη στις ρωσικές δυνάμεις, πολλοί από τους οποίους ήταν τραυματισμένοι.

Σε άλλες εικόνες φαίνονται – σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση – Ουκρανοί στρατιώτες που περπατούν σε έναν δρόμο με τα χέρια τους ψηλά. Ένας από αυτούς κρατά ένα ουκρανικό διαβατήριο.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιο εργοστάσιο – το Azovstal ή το Illich Iron and Steel Works – εννοούσε ο Καντίροφ στην ανάρτησή του.

Το εργοστάσιο Azovstal

«Τερματίστε την ανώφελη αντίσταση»

«Μέσα στο Azovstal υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 200 τραυματίες που δεν μπορούν να λάβουν ιατρική βοήθεια», επεσήμανε ο Τσετσένος ηγέτης. «Τόσο για αυτούς όσο και για τους υπόλοιπους το καλύτερο θα ήταν να τερματίσουν αυτή την ανώφελη αντίσταση και να πάνε στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους».

Ο Καντίροφ είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Πούτιν και έχει αναπτύξει πολλούς μαχητές του στην Ουκρανία, στηρίζοντας τις ρωσικές δυνάμεις.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του έχει υποσχεθεί ότι οι δυνάμεις του θα καταλάβουν τη Μαριούπολη και ότι θα προελάσουν και σε άλλες ουκρανικές πόλεις, περιλαμβανομένου του Κιέβου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις